Košarka

Efesu derbi, Žižić sjajan

Branimir Korać • četvrtak, 20.11.2008.
Efesu derbi, Žižić sjajan
Foto: Davor Sajko

Turci su igrali susrete šestog kola, a na rasporedu je bio i veliki derbi između Efes Pilsena i Fenerbahče Ülkera koji je otišao na stranu Efesa. Novu pobjedu upisao je Galatasaray na krilima odličnog Andrije Žižića...

Efes i Fenerbahče nisu odigrali utakmicu za pamćenje, a u čvrstoj utakmici bolje su se snašli Efesovci koji su slavili 69:63. Početkom drugog poluvremena Efes se odvojio i nije više dozvolio Fenerbahčeu da mu zaprijeti. Najbliže što su gosti došli bilo je na četiri poena zaostatka nakon trice Michaela Smitha u završnici susreta. Kod pobjednika najistaknutiji pojedinci bili su Charles Smith i Bootsy Thornton s po 14 poena dok su Fenerbahče predvodili Michael Smith s 15 i Damir Mršić s 13 poena.

Galatasaray je odnio pobjedu na gostovanju kod Erdemirspora 63:53, a prvo ime susreta bio je Andrija Žižić. "Žiža" je bio nezaustavljiv za domaćina, susret je završio s 23 poena i sedam skokova i bio uvjerljivo najbolji pojedinac Galatasaraya. Uz njega 13 poena dodao je Dejan Milojević. Kod domaćina Erdal Bibo ubacio je 11 poena.

Financijski problemi u Bešiktašu osjete se na igri i momčad iz Istanbula upisala je neočekivani domaći poraz od Petkima 76:73. Momčad je nakon Stanojevića napustio i Chatman, adekvatne zamjene nisu dovedene i Bešiktaš ulazi u probleme. U ovom susretu predvodili su ga Yildirim s 18 poena i sedam skokova te Cevher Özer sa 17 poena i 11 skokova. Kod pobjednika Reha Öz 21 ubacio je 21 poen, a Aubrey Reese 17 poena uz po sedam skokova i asistencija.

Tursko prvenstvo, šesto kolo:
Bešiktaš - Aliaga Petkim 73:76
TED Kolejliler - Banvitspor 68:78
Erdemirspor - Galatasaray 53:63
Mersin - Darussafaka 86:74
Oyak Renault - Turk Telekom 70:76
Karsiyaka - Selcuk Univ. 93:92
Efes Pilsen - Fenerbahče 69:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!