Košarka

Bez Rančića do daljnjeg

Sanja Čalić • četvrtak, 20.11.2008.
Bez Rančića do daljnjeg
Foto: Bruno Karadža

Deveto kolo regionalne lige u petak svojim dvobojima otvaraju Zadar i Budućnost te FMP i Hemofarm kako bi dobili više vremena za pripremu prve utakmice Eurokupa. Zadrani će na teškom gostovanju u Morači ponovno nastupiti oslabljeni, no unatoč tome, protiv Budućnosti traže nove bodove…

U zadarskim redovima gostovanje protiv Budućnosti ocijenili jednim od težih, čemu u prilog ide i podatak da podgorička momčad svoj parket ove sezone drži neosvojivim, budući da nijedna gostujuća momčad u Morači, u regionalnoj ligi, nije uspjela do bodova. Budućnost na ljestvici regionalne lige zaostaje tek bod za Zadrom s omjerom od pet pobjeda i tri poraza, čime je dosad pokazala da je jedan od kandidata za sam vrh ljestvice. Trener Zadra Aco Petrović smatra da se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi koja posebice dobro igra na svom parketu što se odražava i na njene rezultate.

"Stigao im je visoki centar (Mišanović) koji je prošlu sezonu počeo u Zvezdi, a potom je otišao u Rusiju, da bi ga sad uzeli, on je njihov startni centar. Zatim, prije dvije godine najbolji strijelac srpske lige Miloš Bojović, plus crnogorske reprezentativce što imaju i onaj kostur momčadi koji su zadržali. Ista momčad, isti trener zajedno već treću – četvrtu sezonu i njihova kvaliteta samo raste. Najveći napredak od proteklih sezona je pokazao Dašić koji je ovog trenutka njihov najbolji strijelac koji igra na poziciji četvorke, i koji je, uz Micova i Gordića, njihov najbolji igrač," proanalizirao je Zadrov trener roster protivničke momčadi.

Budućnost je momčad koja u regionalnoj ligi ima najbolji šut za dva poena i koja je osvojila najveći broj lopti. Vrlo je blizu samom vrhu i u napadačkom skoku, dok im je onaj obrambeni mnogo slabiji. Trener Petrović istaknuo je da će njegovi puleni morati biti maksimalno koncentrirani kako bi uspjeli odgovoriti na veliku agresivnost Budućnosti. "Ako i razmišljate o pobjedi protiv Budućnosti, uvijek morate razmišljati kako riješiti tijekom 40 minuta njihov agresivan pressing – bio to običan pressing čovjek na čovjeka ili zonski pressing, uglavnom, agresija 40 minuta. Jednostavno 40 minuta morate biti koncentrirani da biste to kvalitetno rješavali," zaključio je Petrović.

Zadrani ni protiv Budućnosti neće nastupiti kompletni, budući da ozljeda leđa još uvijek muči Damira Rančića za kojeg se još uvijek ne zna kada će se moći vratiti na parket. Rančić će propustiti i Zadrov premijerni nastup u Eurokupu koji Petrovićevu momčad očekuje u utorak u dvorani Krešimira Ćosića protiv grčkog Maroussija.

NLB liga, deveto kolo: Budućnost m:tel – Zadar (petak, 19 sati)

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!