Rukomet

"Naravno da sam zadovoljan Džombom"

Ivor Krapac • subota, 22.11.2008.
"Naravno da sam zadovoljan Džombom"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su bez poraza u šest utakmica priveli kraju prvi krug Lige prvaka, u taboru zagrebačkog Croatia osiguranja okrenuli su se idućem tjednu i ždrijebu nastavka natjecanja, u utorak u Beču. Lino Červar sretan je zbog dobro obavljenog posla u dosadašnjem tijeku sezone, a nakon pobjede nad Pick Szegedom nevoljko je odgovorio i na pitanje o Mirzi Džombi...

"Zadovoljan sam da smo završili prvi dio sezone bez poraza, kako u Europi, tako i u našem prvenstvu", kazao je Červar nakon četiri razlike (29:25) u korist svoje momčadi: "Pored problema koji su nas pratili, mislim da smo zasluženo dobili s tim da moram pohvaliti i momčad Szegeda za fer i dobru utakmicu koju su danas odigrali u Zagrebu. Sada čekamo ždrijeb u utorak pa nastavak u Ligi prvaka, a imamo i obaveza u nacionalnom prvenstvu, nije još gotovo. Razmišljamo o ždrijebu, mislim da se moramo koncentrirati da još podignemo razinu igre. Ove jeseni smo igrali dobro, bilo je kvalitetnih utakmica, ali moramo imati veći kontinuitet, imamo rezervi koje možemo iskoristiti i unaprijediti našu igru."

"Naučio sam na svašta u Hrvatskoj, i na provokacije", naljutio se Zagrebov šef struke na pitanje je li zadovoljan igrom Mirze Džombe: "Nemam što komentirati, naravno da sam zadovoljan Džombom."

Vezane vijesti

U pogledu unaprijed prema ždrijebu, Červar je poželio izbjeći jedino skupinu s Ciudad Realom: "Mislim da sa svima ostalima možemo igrati, pa i s njima u određenom trenutku, morali bismo igrati iznad naših mogućnosti. Potreban nam je kontinuitet, još uvijek imamo padova, ali morate znati da u našoj šestorki imamo igrače od 19 i 20 godina, pred nama je budućnost... Mislim da sa svima možemo igrati ako bude zdravlja i ako se dobro spremimo."

Gorazd Škof ponovno je bio sjajan na vratima, prikupio je 18 obrana, a nakon susreta istaknuo je da je najbitnije bilo privesti prvi krug kraju bez poraza: "Takav je bio dogovor, to smo i ostvarili, bitno je i da se nitko nije ozlijedio... Sada nas čeka još nekoliko utakmica u državnom prvenstvu, a potom za neke malo odmora, a za druge Svjetsko prvenstvo."

Gostujući trener Vladan Matić rekao je da njegova momčad nije mogla pružiti više, prati ih niz problema s ozljedama: "Mislim da smo odigrali lijepu trening-utakmicu, možda smo poslužili Zagrebu kao dobar sparing-partner za nastavak sezone. Žao mi je što nismo bili u malo jačem sastavu da to bude još bolje, ali stvarno smo Ligu prvaka odigrali desetkovani, osim u prvom kolu, nedostaje nam šest igrača i to ne bilo kojih, fale nam igrači iz prve postave, u ovakvom je sastavu bilo vrlo teško adekvatno se suprotstaviti momčadi kakva je Zagreb."

"Pokušali smo dugim, pametnim napadom kontrolirati utakmicu i išlo nam je dobro do pred kraj, međutim, onda smo promašili dva sedmerca i napravili nekoliko glupih grešaka, malo nam je pala koncentracija i to je Zagreb kao iskusna momčad iskoristio. Napravili su razliku od pet golova i mirno priveli utakmicu kraju", dodao je Matić.

"Prvo ću čestitati momčadi Zagreba na dobroj igri, a što se tiče nas, kao što je rekao i trener, na kraju se vidjelo da nam je malo pala koncentracija i nismo uspjeli možda i iznenaditi Zagreb. No, svejedno, utakmica nije imala nikakvog značaja, mi smo s momčadi koju smo imali pokušali odigrati što bolje i nadam se da nismo razočarali naše navijače", rekao je Luka Zvižej.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!