Košarka

Cibona će novčano kazniti Marshalla

Bernard Jurišić, Branimir Korać • nedjelja, 23.11.2008.
Cibona će novčano kazniti Marshalla
Foto: Bruno Karadža

Jučerašnji teški incident i ulična tučnjava Rawlea Marshalla i Siniše Štembergera još će dugo biti pod lupom javnosti. U iščekivanju sankcija mediji se bave kalkulacijama, a čini se kako jedna od solucija, raskid ugovora Marshalla i Cibone, neće se dogoditi...

Kako se sa zanimanjem iščekuje odluka Josipa Bilića, direktora NLB lige, o kazni Marshallu i Štembergeru, tako se i očekivalo Cibonino očitovanje o cijelom slučaju. Mediji su nagađali o raskidu ugovora s Gvajancem, međutim, čini se kako do toga neće doći.

"Mi apsolutno ne opravdavamo našeg igrača. On će biti kažnjen financijski, no nećemo dopustiti da se stvara hajka da je kriv za sve. Marshall nije započeo incident, a nakon gužve drugi igrači Splita uključili su se pa je Marshalla pokušao udariti Stipanović. Zaletio se i Štemberger pa je nastradao Andrić. Nećemo dozvoliti da se od međusobne tučnjave dva igrača radi slučaj kad su se košarci i Ciboni počele događati dobre stvari", stoji u priopćenju kluba iz Savske.

Sudeći prema priopćenju, Marshall će biti financijski kažnjen od kluba, ali ne i raskidom ugovora. Velimir Perasović imao je previše problema uoči sezone, već je iz momčadi odstranio i Damira Markotu, a obzirom na dobre rezultate u dosadašnjem dijelu ove važne sezone, procjena je kako odstranjivanjem Marshalla klub previše gubi na rezultatskom planu i pala je odluka na financijsku kaznu.

Splitska strana smiruje situaciju ne dolijevajući ulje na vatru, no oštra kazna za Gvajanca se ipak očekuje. Trener Slobodan Subotić na konferenciji za novinare nakon utakmice nije htio davati puno pažnje tom događaju, no kad je pogledao snimku, promijenio je mišljenje i zatražio maksimalnu kaznu za Marshalla.

"Ovo je zaista nevjerojatno što je Marshall napravio. Činilo mi se da su se njih dvojica malo zakačili, da nije bilo tako strašno, no ovo što sam vidio je divljački napad koji zaslužuje najstrožu moguću kaznu."

Siniša Štemberger neće podići privatnu tužbu protiv Gvajanca i kaže da želi zadržati stvar unutar sportskog borilišta. "Prišao sam kako bih mu se ispričao zbog jednog nenamjernog udarca tijekom utakmice, a on me očito nije razumio. Počeo me udarati bez ikakvog razloga i nastavio je kad smo pali na pod. Želim naglasiti da nije bilo nikakvih provokacija s moje strane prije toga, niti smo imali neke sukobe tijekom utakmice koji bi ga mogli natjerati na ovakvu reakciju".

U svakom slučaju Marshalla vjerojatno čeka "masna" kazna od strane lige, ali još nije jasno hoće li ga Cibona zadržati ukoliko zaradi dužu suspenziju u NLB ligi. Kaznu će zaraditi i Štemberger, a mi ćemo samo poželjeti da ovakvo nešto više nikada ne vidimo na sportskim borilištima.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!