Nogomet

Siguran korak favorita

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 24.11.2008.
Siguran korak favorita
Foto: EPA

Kolo bez iznenađenja u portugalskom prvenstvu donijelo je pobjede ekipe iz "gornjeg" doma. Slabiji klubovi bili su ovog vikenda nemoćni u pokušaju osvajanja bodova, to je uspjelo tek Pacos Ferreiri i Guimaraesu i to u međusobnom dvoboju, u kojem su podijelili plijen...

Neočekivani na čelu lige, Leixoes, pobijedio je u gostima Rio Ave s 2:1, zahvaljujući pogocima Wesleya i Bruna Chine u 36. odnosno 67. minuti. Rezultat je uspio anulirati tek minutu prije kraja prvog poluvremena Rogério Matias, no nedovoljno za bod(ove) protiv ove godine raspoloženog Leixoesa.

U gostima su u ovom kolu slavili i Benfica i Sporting Lisabon; Benfica s uvjerljivijih no što se čini 2:0 kontra Academice, Sporting s minimalnih 1:0 protiv Navala, (Liedson 15') iako su od 67. minute igrali s čak dva igrača manje, zahvaljujući crvenim kartonima Derleija i Caneire, a vrijedi spomenuti i poništen pogodak Lazaronija u 25. minuti.

Jedini od favorita koji je igrao na svom travnjaku, Nacional Madeira, također je minimalno, s 1:0 porazio "fenjeraša" lige, Trofense i tako ostao u borbi za vrh iako je očito kako se momčad Manuela Machade kako prvenstvo odmiče, sve manje može nositi sa sve zahtjevnijim susretima.

U mini derbijima, u kojima se očekivalo dosta pogodaka, momčadi su razočarale i potpuno se uklopile u sivo 9. kolo u kojem je do posljednje utakmice koju će danas odigrati Setubal i Belenenses, postignuto samo sedam golova!

U derbiju začelja mrežu nisu uspjeli zatresti ni Guimaraes ni Pacos Ferreira, a isto su ponovili i peti Maritimo i sedma Braga nešto kasnije u svom derbiju u malom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!