Nogomet

"Pobjeda kao nagrada za odlučnost"

Vedran Attias • ponedjeljak, 24.11.2008.
"Pobjeda kao nagrada za odlučnost"
Foto: Davor Sajko

Tri dana prije velike utakmice sa Spartakom, a prije odlaska na mini pripreme u Sloveniju, trener Modrih Branko Ivanković izašao je pred okupljene novinare i najavio "utakmicu desetljeća"...

Osim pobjede, treneru Dinama Branku Ivankoviću najvažnije je bilo utakmicu protiv Zadra odraditi bez ozljeda: "Svi igrači su nakon Zadra zdravi i nitko nije propustio trening niti trenirao po posebnom programu."

Toliko o Zadru, sada je na redu - Spartak: "Upoznati smo s njihovim sastavom koji je više-manje poznat. Oni su povijesno najbolja ruska momčad koja ove godine nema rezultate na toj razini i sigurno će kroz kup Uefa tražiti rehabilitaciju za lošiji nastup u prvenstvu."

Večeras u Čatež

Modra ekspedicija večeras ide u Čatež na pripreme. Trener Ivanković u Sloveniju vodi sve igrače, čak i ozlijeđene Carlosa i Suareza, kao i dva juniora Andreja Kramarića i Ivana Hercega. Dinamo će u Sloveniji trenirati i odraditi dva sastanka na temu "Spartak" kako bi se što bolje pripremili za utakmicu.

Pobjeda bi Modrima otvorila "vrata raja": "Utakmica je nama velika prilika za dodatnu europsku afirmaciju i potvrdu europskog Dinama jer smo s ta tri boda skoro sigurni u prolaz što bi bio sjajan uspjeh." Sastav Dinama, naravno, trener nije hio otkriti: "Ne mogu i ne želim reći sastav. Vidjet ćemo nakon treninga kakvo će biti stanje u momčadi."

Na koga će Modri morati posebno paziti u četvrtak: "Prema našim procjenama, Pavlenko je najopasniji. On je možda i najbolji igrač. Tu je i Prudnjikov, mladi igrač i nova zvijeda ruskog nogometa kao i Baženov koji je opasan. Oni su nositelji igre, ofenzivci i sigurno nam od njih prijeti najveća opasnost. Taj trojac stvara razliku u kvaliteti i rezultatu."

Kada Modri "probiju" sve barijere do gola, tamo ih čeka - Stipe Pletikosa: "Naravno, tu je i Pletikosa koji "brani rezultat", ali o njemu ne treba posebno govoriti jer su njegove kvalitete poznate - standarni reprezentativac i jedan od najboljih igrača Spartaka."

Karte

U prodaji su karte za utakmicu Dinamo - Spartak koja se igra u četvrtak u 20.45. Cijene ulaznica su: zapad 150, istok 80 i sjever 50 kuna. Kao i protiv Zadra i sljedećih godinu dana, Modri će po 10 kuna od svake prodane ulaznice uplatiti u proračun grada Vukovara pa mole građane da kupe kartu i podržu ovu humanitarnu akciju.

Na pitanje, "kako će Modri izgledati u četvrtak?", trener je dao isti odgovor kao prije Rijeke: "Sjajno." Nadamo se ipak ne "tako sjajno" kao na Kantridi. Ivankoviću je jasno da igrači moraju dati maksimum, pa i više: "Rekao sam već da igrači moraju biti 100 posto i malo više da se pobijedi utakmica u Europi igrali protiv Tottenhama, Spartaka ili Udinesea. Moramo demonstrirati odlučnost i borbenost, a onda rezultat dolazi kao nagrada bez obzira na objektivne slabosti ili pogreške u samoj utakmici."

Modri se sigurno neće braniti s obzirom da igraju na svojem terenu: "Bit će sigurno promjena u momčadi u odnosu na London, ali ne velikih. Taktički će također biti promjena - mi igramo kod kuće i tražimo rezultat pa je faktor rizika ipak veći. Naravno, ne totalna jurnjava, ali racionalni i organizirani rizik ćemo preuzeti."

Koliko je Tomo Šokota blizu sastava?: "On je svojim radom, odnosom i poštenjem došao ispred Tadića i vrlo je jak kandidat za prvu jedanaestoricu za četvrtak. Opravdao je moja očekivanja protiv Zadra i to ne samo golom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!