Košarka

"Neophodna pomoć publike"

Sanja Čalić • ponedjeljak, 24.11.2008.
"Neophodna pomoć publike"
Foto: Bruno Karadža

Uoči prvog nastupa u Eurokupu Zadrani muku muče s ozljedama, stoga je njihov trener apelirao na publiku da im bude šesti igrač kako bi protiv grčkog Maroussija upisali prve bodove u ovom natjecanju...

Uvertira u premijerni nastup u Eurokupu zasigurno nije onakva kakvu su Zadrani željeli. Ne samo zbog poraza kojeg su pretrpjeli u petak od Budućnosti, već zbog podebljeg liječničkog kartona. Osim Damira Rančića koji ima kroničnih problema s leđima, ozlijedio se i Malik Dixon, no srećom, sve učinjene pretrage nisu ukazale na lom u njegovom stopalu, te će njih dvojica propustiti najmanje dvije naredne Zadrove utakmice (Maroussi i FMP).

Problemi su se pojavili i s Garnettom koji je zaradio udarac u prepone te u nedjelju nije trenirao, zatim sa Stipčevićem koji je dobio udarac u koljeno, te na koncu s Ružićem kojem je upaljena desna strana lica. Ipak, Zadrov trener Aco Petrović smatra da će na ovaj trojac moći računati u dvoboju protiv Maroussija.

Upravo je zbog svih navedenih problema Petrović pozvao zadarsku publiku da njegovoj momčadi dođe dati podršku u što većem broju kako bi ostvarila iznimno vrijednu pobjedu na domaćem parketu: "U ovom krugu gdje se igra svega šest utakmica, tri doma i tri vani, gotovo je nemoguće nadoknaditi domaći poraz. S obzirom na okolnosti koje imamo, mislim da nam je to jedna od utakmica u kojoj nam je neophodna pomoć publike da nam doslovno bude šesti igrač jer dosad smo u NLB ligi uglavnom imali lagane utakmice i lagane pobjede u Zadru."

U analizi narednog protivnika Zadrov je trener istaknuo da se veća pažnja mora posvetiti vanjskoj liniji grčkog Maroussija koju čine Keys, Charalampidis i Stevenson, dok je među centrima te momčadi izdvojio Mavrokefaliesa.

"Od petorice centara sve su to igrači koji nabijaju leđa, koji su prisutni u reketu, ali niti jedan od njih nema onakav profil šuta da bi otvarao reket, što nama u obrani može biti važan podatak da pomičemo pritisak na njihove vanjske igrače koji, što se tiče kvalitete igre, u svim njihovim važnim utakmicama nose rezultat", naglasio je Petrović.

S obzirom na ozljedu prvog Zadrovog razigravača Malika Dixona, Petrović je upitan može li se očekivati i da će mladi Toni Prostran dobiti svoju priliku, na što je strateg zadarske momčadi odgovorio: "Za očekivati je da sutra ulazi 10 – 12, možda i 15 minuta, međutim, treba prvenstveno preživljavati od minute do minute i vidjeti kako će se situacija razvijati."

Eurokup, skupina A, prvo kolo: Zadar – Maroussi Costa Coffee (utorak, 19 sati)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!