Nogomet

Važno je zvati se Mirko

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 24.11.2008.
Važno je zvati se Mirko
Foto: Dejan Popek

Dva Mirka su među najzaslužnijim igračima za pobjede dva hrvatska nogometna giganta. Hrgović je doveo Dinamo u vodstvo u dvoboju sa Zadrom, dok je Oremuš s dva pogotka preokrenuo rezultat za Hajduk u Koprivnici...

Najbolja momčad 16. kola T-Com 1. HNL kolo po izboru Sportnet.hr-a:

Vratar

Davor Burcsa (Cibalia) – Vratar vinkovačke Cibalije još jednom se iskazao i čini se da se momčad definitivno polako izvlači iz krize. Burcsa je u Zaprešiću uspio obraniti jedanaesterac, kojeg je neuspješno izveo Gulić, ali je i u još nekoliko navrata vrlo dobrim reakcijama spasio svoju mrežu, dok su mu kod primljenog pogotka malo zasmetali i vlastiti suigrači.

Obrana

Mihael Mikić (Dinamo) – Najtrofejniji nogometaš kluba iz Maksimirske teško da je ikad prije uživao bolji status u Dinamu. Mikić je još jednom svojim prodorima po desnom boku stvarao mnogo problema protivničkim igračima te je ubilježio asistenciju za oba pogotka na utakmici.

Ante Kulušić (Šibenik) – Dojučerašnji mladi reprezentativac Hrvatske još je jednom pokazao svoje kvalitete. Vrlo smireno i sigurno rješavao je sve duele s napadačima gostiju. Novinić i Mujanović gotovo se i nisu vidjeli. Još je jednom šibenska mreža ostala netaknuta, a zasluge za to, osim vratara Blaževića, zasigurno najviše idu i na adresu stopera Kulušića i Raiča.

Tarik Cerić (Rijeka) – Ovo je vrlo vjerojatno prvi put da se u Sportnetovoj momčadi kola našao branič koji je na travnjak ušao tek u 80. minuti. No, Cerić je junak Kantride nakon što je s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi preokrenuo utakmicu i donio Rijeci iznimno bitna tri boda.

Mirko Hrgović (Dinamo) – Bekovi Dinama protekle su nedjelje bili iznimno raspoloženi za igru. Dok su se Zadrani na svojoj lijevoj strani mučili s Mikićem, na desnoj je jednako opasan bio i Hrgović,zahvaljujući kojem su Modri i poveli nakon dosta dugog mučenja.

Veza

Josip Skoko (Hajduk) – Jedan od najiskusnijih Hajdukovih nogometaša iz utakmice u utakmicu nastavlja pokazivati koliko je trenutno bitan u momčadi Ante Miše. Iako je napravio prekršaj iz kojeg je Slaven poveo, svojom igrom tijekom utakmice za to se definitivno iskupio i jedan je od ključnih ljudi u preporodu Hajduka ove jeseni.

Drago Gabrić (Hajduk) – Mladi nogometaš splitskog prvoligaša, za kojeg su trenutno navodno iznimno zainteresirana tri francuska kluba, u derbiju kola definitivno je još jednom pokazao sve svoje kvalitete. Osim što je fantastičnim udarcem zatresao gredu, u drugom poluvremenu je asistirao Oremušu za pogodak.

Matija Špičić (Zagreb) – Lijepa serija Osijeka je u 16. kolu ipak prekinuta, a malo tko je očekivao da će među najzaslužnijima za to biti mladi Matija Špičić koji je prilično dugo pauzirao zbog ozljede. Djelovao je više iz drugog plana, no to ga nije spriječilo da svlada Skendera i dovede Zagreb u vodstvo prilikom gostovanja u Gradskom vrtu.

Edin Husić (Cibalia) – Veznjak Cibalije nije odigrao nezaboravnu utakmicu prilikom gostovanja kod Intera, gdje obično momčad iz Vinkovca baš i ne prolazi najbolje. No, u drugom je poluvremenu bio prilično rastrčan, a što je najbitnije – pogodio je za pobjedu u samoj završnici utakmice.

Dražen Gović (Šibenik) – 27-godišnji fantazist Šibenčana bio je prvo ime svoje momčadi u ogledu s Krojačima. Postigao je zaista prelijep pogodak u sedmoj minuti utakmice, svoj treći ove sezone. Bio je i začetnik akcije i asistent kod drugog pogotka svoje momčadi. Dovoljno za epitet igrača susreta i ovacije Funcuta prilikom izlaska s travnjaka.

Napad

Mirko Oremuš (Hajduk) – Nisu se napadači u HNL-u posebno istaknuli u 16. kolu, no zato je u posljednjoj utakmici zabljesnuo mladi Oremuš koji je s dva pogotka preokrenuo utakmicu i donio Hajduku pobjedu u Koprivnici. Gradski stadion mu očito leži, na njemu je postigao tri od svoja ukupno četiri prvenstvena pogotka, a u srijedu slijedi i Kup utakmica na istom stadionu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!