Nogomet

Pljuvaču Rajkoviću ublažena kazna

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 24.11.2008.
Pljuvaču Rajkoviću ublažena kazna
Foto: Sandro Donda

Srbijanski reprezentativac Slobodan Rajković od sutra može nastupati za svoj klub nakon što mu je ublažena kazna koju je ljetos Fifa odredila zbog pljuvanja suca...

Krovna svjetska nogometna federacija odlučila je ublažiti kaznu mladom srbijanskom reprezentativcu Slobodanu Rajkoviću. Podsjetimo, on je zbog pljuvanja omanskog suca Abdullaha Al Hilala kažnjen s čak godinu dana zabrane igranja. To se dogodilo ovog ljeta na Olimpijskim igrama u Pekingu kad je Srbija igrala protiv Argentine, a tu su utakmicu izgubili rezultatom 2:0. Rajković je i nakon određivanja kazne tvrdio da je nevin.

Fifa je odlučila ipak dozvoliti 19-godišnjem nogometašu da već od sutra smije nastupati za svoj klub, a trenutno je član nizozemskog Twentea. Tamo je na posudbi kao nogometaš u vlasništvu londonskog Chelseaja.

No, Rajkoviću će i dalje biti zabranjeno nastupati u svim uzrastima reprezentacije s obzirom da još uvijek može igrati u mlađim uzrastima, a već je ubilježio i tri nastupa za A vrstu te je čak postigao i jedan pogodak.

Chelsea je kupio Rajkovića u studenom 2005. godine za iznos od šest i pol milijuna dolara. No, tada je nastavio igrati u dresu OFK Beograda, a nakon toga je išao i na posudbu u PSV iz Eindhovena. Rajković još uvijek nije zaigrao u dresu Chelseaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!