Hrvatski Kup, Četvrtfinale, 26.11.2008, 17:00 h, Koprivnica, Gradski stadion, gledatelja: 3.000
Suci: Bruno Marić (Daruvar)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
6:7(0:0, 0:0, 6:7 pen) Hajduk
Hajduk

Hajduk pjevajući iz Koprivnice

Bernard Jurišić • srijeda, 26.11.2008.
Hajduk pjevajući iz Koprivnice
Foto: Bruno Karadža

Četverodnevni boravak na sjeveru države Hajdukovci su zaključili savršenim učinkom. Nakon prvenstvene pobjede u nedjelju, danas su "bili" nadmašili "farmaceute" i u kupu, osiguravši proljetno polufinale...

Hajdukovim autobusom iz Koprivnice prema zagrebačkoj Zračnoj luci večeras će odjekivati pjesma. Nakon što su u nedjelju pobjedom pobjegli Slavenu na 8 bodova prednosti u prvenstvu, i današnji četvrtfinalni kup-susret Splićani su riješili u svoju korist. To što će prolaz iščupan tek nakon izvođenja jedanaesteraca, neće nimalo utjecati na hajdučku feštu.

Na krilima nedjeljne pobjede, Hajdukovci su odlučno ušli i u današnji susret, u koji nisu donijeli nikakvu prednost s Poljuda. U prvih pola sata Hajduk je u potpunosti ovladao travnjakom, stvorivši nekoliko ozbiljnih opasnosti pred vratima domaćina.

Jedanaesterci

Vručina 1:0
Kalinić 1:1
Šafarić 2:1
Andrić 2:2
Maras 3:2
Bušić 3:3
Jajalo 4:3
J. Buljat 4:4
Bilen 5:4
Skoko 5:5
Kokalović 6:5
Gabrić 6:6
Purić - Subašić brani
Rubil 6:7

Prve dvije prigode za Splićane propustio je Ibričić u 3. i 9. minuti, oba puta mu je pripremu obavio rastrčani Gabrić. Prijetio je i kapetan Andrić u nekoliko navrata oštrim udarcima, no Pelina nije uspio savladati. U 13. minuti dvoboj Strinića i Bošnjaka u kaznenom prostoru domaćina sudac Marić kaznio je žutim kartonom splitskom braniču, ocijenivši da je pokušao simulirati.

Kao i u prvom susretu na Poljudu, raspoloženi vratar Tomislav Pelin držao je koprivničku momčad u prvih pola sata i bio nepremostiva prepreka Hajdukovim napadima. Kao da ih je deprimirao svojom sigurnošću domaći vratar, pa su se polako počeli buditi domaćini. Vručina i Jurić bili su u dobrim prigodama do k raja poluvremena, no nepreciznost i dobra reakcija splitskog vratara Subašića odvele su momčadi na treće uzastopno kup-poluvrijeme bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme otvoreno je pokušajem glavom Bušića, a nakon toga polako ali sigurno, konce igre počeli su preuzimati domaćini. Bili su Koprivničani opasni, a veliku prigodu propustio je Jurić u 51. minuti, kad je izašao oči u oči sa Subašićem. Pogriješio je iz dobre pozicije i Šafarić sedam minuta kasnije, a kako se susret bližio kraju kao da su oba protivnika sve više razmišljala o čuvanju svojih vrata, nego o napadanju protivničkih.

Mreže se nisu zatresele niti nakon 180 minuta međusobnog okršaja, pa se pitanje ukupnog pobjednika moralo riješiti izvođenjem kaznenih udaraca. Koliko su bili neprecizni u 180 minuta igre, toliko su iznenađujuće sigurni i jedni i drugi bili prilikom izvođenja jedanaesteraca. Odluka je pala tek u sedmoj seriji, kad je Hajdukov vratar Danijel Subašić obranio udarac Purića, Rubil pogodio za konačnih 7:6 i veliko slavlje igrača i nekoliko stotina navijača Hajduka u hladnoj Koprivnici.

Nastavljena je tako i sjajna serija Ante Miše za kormilom splitske momčadi. Pet utakmica i pet pobjeda u prvenstvu, dva remija, ali i ukupna pobjeda u Kupu. Hajduk je zahvatila pobjednička euforija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!