Nogomet

Butina: "Ne možemo bolje"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • petak, 28.11.2008.
Butina: "Ne možemo bolje"
Foto: Kristijan Komarica

Vrlo iskren i pričljiv bio je Tomislav Butina nakon poraza od Spartaka. Dinamov vratar objektivno je ocijenio Dinamovu igru i uopće mogućnosti ove momčadi...

Boško Balaban nije imao mnogo toga za reći: "Kao što ste vidjeli, bila je to utakmica bez šansi. Na kraju smo nesretno izgubili. Oni su zabili iz poluprilike i osvojili tri jako bitna boda. Naravno da smo nezadovoljni, ali što je tu je. U Udine idemo pokušati pobijediti jer zaista nemamo što izgubiti."

Butina je, pak, bio puno pričljiviji: "Jedna utakmica bez puno šansi. Imali smo puno htijenja, imali smo veliko srce, međutim, nismo znali u svakom trenutku kako. Puno smo mi toga htjeli i borili smo se i natrčali, ali nismo znali na koji način najbolje odgovoriti njihovoj formaciji."

Što je trener rekao igračima na poluvremenu? "U poluvremenu smo imali aktivan rezultat, bili smo dobri, htjeli smo nastaviti u tom tempu uz male izmjene, s povećanjem broja napadača da budemo još opasniji. Ono što je sugerirao Vlak je po mom mišljenju bilo ispravno i pravilno. Nažalost, mi to kvalitativno nismo uspjeli pretvoriti u neki bolji rezultat."

Udine? "Uvijek je motiv igrati europske utakmice, za nas je to najljepša stvar iako u ovom trenutku nemamo objektivnu šansu proći dalje. No, možemo zbog samih sebe odigrati dobru utakmicu u Udinama. Važnije je ostati prvi u HNL-u, važniji je ogled u Varaždinu nego u Udinama. Mi smo jedini u Hrvatskoj koji igramo na toliko frontova, još imamo i reprezentativce. Imamo individualnu kvalitetu, moramo probati ovu sezonu završiti s maksimumom, a to je da završimo kao prvi u HNL-u."

Kako je Butina vidio Spartakov pogodak? "Lopta se odbila nekoliko puta, pa se na kraju još odbila od njegovo suigrača, dosta nesreće s obzirom da oni cijelu utakmicu nisu imali baš pravu šansu. To je svakako bio jedan malih peh."

Da li je Dinamo igrao na bod? "Ne, mi niti u jednom trenutku nismo razmišljali o bodu. Nama ni taj bod ne bi puno značio, ja mislim da on ne bi bio dobar, mi smo igrali da dobijemo utakmicu. Možda je u ovom trenutku ovo naš maksimum i ne možemo bolje."

Što je novoga donio Marijan Vlak? "Svaki trener donese nešto novo. Bit će tu puno novina, ali sigurno da u dva dana ne može promijeniti svijet. Nećemo postati ni bolji ni lošiji igrači, ovo je rezultat našeg rada u šest mjeseci, a ne u dva dana. Mada sam danas jako zadovoljan, jer je veći dio ekipe izgledao jako dobro, posebno stoperi, Vrdoljak, Hrgović, odigrali su utakmice kak' to treba izgledati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!