Vodeni sportovi

Magnini i u realityju sačuvao formu

Maja Giljanović • subota, 29.11.2008.
Magnini i u realityju sačuvao formu
Foto: Davor Sajko

Svjetski prvak na 100 metara slobodno Filippo Magnini osvojio je prvo mjesto na 100-tici u Genovi gdje su Talijani na "Zimskom kupu" otvorili sezonu u 25-metarskim bazenima...

26-godišnji dvostruki svjetski prvak (Montreal 2005., Melbourne 2007.) je 100 slobodno isplivao u vremenu 47.15, a s obzirom da mu je osobni rekord 46.52 zadovoljan je: "Nisam se opuštao čak ni za vrijeme sudjelovanja u realityju" (Otok slavnih u Hondurasu, op. p.) "jer televizija mi je na raspolaganje stavila bazen u kojem sam svakodnevno radio po programu koji mi je osmislio trener Rossetto".

"Otkada sam se vratio zajedno smo odradili samo tri treninga, ali čak i ovako rano u sezoni zadovoljan sam gdje sam trenutno s formom. 47.15 je u ovom trenutku optimalno polazno vrijeme prije intenziviranja režima treninga koje nas čeka ususret Svjetskog prvenstva", izjavio je Talijan o "svetom cilju" - "trećem naslovu svjetskog prvaka" na SP koje se od 18. srpnja do 2. kolovoza održava u Rimu.

Prvi dan "Zimskog kupa" (Talijanskog zapravo prvenstva u malim bazenima) obilježila je, međutim, Federica Pallegrini. Olimpijska je pobjednica i svjetska rekorderka (200 slobodno) napustila utrku na 800m nakon 300-njak metara žaleći se na slabost i respiratorne probleme.

Nakon nekoliko minuta neizvjesnosti tijekom kojih joj je uz rub bazena pružana prva pomoć, 20-godišnjakinja se ustala, pozdravila navijače, ali će predostrožnosti radi najvjerojatnije otkazati nastupe drugog dana prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!