Nogomet

"Postoji šansa"

Vedran Attias • ponedjeljak, 01.12.2008.
"Postoji šansa"
Foto: Davor Sajko

Nakon vrijedne i zaslužene pobjede u Varaždinu, pred Dinamom je novi teški ispit - Udinese. Iako se radi o vrlo bitnoj utakmici, trener Vlak dao je naslutiti kako ne i najbitnijoj ovaj tjedan...

Trener Dinama Marijan Vlak svjestan je kako Dinamo ima težak posao u Italiji: "Sigurno da imamo tešku zadaću jer igramo protiv protivnika koji je zadnja četiri kola izgubio i tražit će prekretnicu kroz ovu utakmicu." Unatoč tome, nema predaje: "Imamo šanse za prolaz i napravit ćemo sve za rezultat koji bi nam omogućio to famozno proljeće."

Udinese nije u najboljoj formi i trener Dinama očekuje neke promjene u sastavu, no ne i u kvaliteti: "Malo su pali u formi, ali oni imaju čitav niz kvalitetnih igrača i neke promjene u sastavu neće previše značiti. Igrao Di Natale ili Quaqliarella - to nije neka bitna razlika."

Nada li se trener Vlak prolazu dalje?: "Ako postoji šansa - treba je pokušati uhvatiti. Kao sportaši idemo se tamo predstaviti u dobrom svjetlu i proći dalje jer u protivnom - nema niti smisla ići nego se možemo predati. Odigrat ćemo pravu utakmicu, a kako bude - bude."

Karte za utakmicu

Informacija iz kluba za sve one koji planiraju kupiti karte za utakmicu Udinese - Dinamo. Naime, karte za utakmicu se mogu kupiti u klubu u utorak od 9 do 12 sati uz predočenje putovnice. Cijena karte je 15 eura.

Dinamo je ove sezone odigrao veliki fond utakmica: "Stalno igramo srijeda - nedjelja i to je teško. Imamo mali fond igrača koji to vrlo dobro podnosi i trebaju izvući zadnje atome snage za posljednje tri utakmice. Morate znati kako su to nadnaravni napori i zaista je nevjerojatno kako igrači izdržavaju taj napor što pokazuje kako su dobro pripremljeni."

Nekoliko promjena u odnosu na sastav u Varaždinu će biti, no trener još nije mogao reći kojih. Ono što je sigurno da u Udine ne putuju Mandžukić i Morales. Napadač Dinama ima problema s koljenom te je upitan i za susret sa Zagrebom dok je Morales vrlo vjerojatno izgubljen za ovu polusezonu. Čileanac ima problema s leđima koji uzrokuju bol u nozi.

Dinamo je u Varaždinu odigrao (po)najbolju utakmicu ove sezone, no euforiji mjesta - nema: "Igrači su radili što su inače trebali raditi. Ne možemo nakon jedne utakmice pasti u euforiju. Pokazali su da mogu i to sada trebaju ponavljati. Što je bilo možemo zaboraviti. Odigrali smo dobru utakmicu i žao mi je što rezultat nije objektivan. Stvorili smo deset zicera i šteta što nismo zabili, no ako tako nastavimo igrati - procurit će."

Posebno se napromašivao Josip Tadić: "Dosad nismo stvarali puno prilika. Tadić je jučer došao u četiri - pet sjajnih šansi i uvjeren sam da će se realizacija popraviti ako bude stalno ulazio u šanse."

Nakon dugo vremena, svoju je priliku dobio Ante Tomić i pokazao kako ju zaslužuje: "Mislim da je Tomić odigrao jako dobro. S obzirom na koliko dugo nije igrao - bio je to jako dobar i bio je to korektan nastup."

Utakmica u Udinama je bitna za Dinamo, no nedjelja je, kako je trener Vlak rekao "ono pravo": "Ne smijemo kalkulirati u Italiji, a s druge strane imamo, možda ne važniju, ali vrlo bitnu utakmicu sa Zagrebom kada moramo biti pravi. Vrtimo mali broj igrača i sigurno će doći do zamora. Nama je nedjelja ono pravo, kada moramo potvrditi jesenski naslov."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!