Ostali sportovi

Video: Touchdown od 99 yardi

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 01.12.2008.
Video: Touchdown od 99 yardi

Dodavanje Frerottea za Berriana, prelomilo je utakmicu u Minnesoti i donijelo im pobjedu pomoću koje su se popeli na vrh NFC North divizije.

Druga je četvrtina. Gosti iz Chicaga vode 7:3 i nalaze se tik pred gol linijom Vikingsa. Ovo je ključna utakmica u diviziji između dvije potpuno izjednačene momčadi.

Probijač Bearsa, novak Matt Forte, se prethodno probio 26 yardi i stigao na jednu yardu od endzone Vikingsa.

Uslijedila su tri neuspjela pokušaja, a zatim je trener Chicaga, Lovie Smith, odlučio preskočiti kratki pokušaj za FG i okušati se u četvrtom pokušaju.

Forte je zaustavljen. Obrana Vikingsa predvođena Allenom, Leberom i P.Williamsom nije dozvolila Bearsima da uđu u njihovo zadnje polje.

Napad Vikingsa dobiva loptu na svojoj jednoj yardi. Pritisak obrane Chicaga zna biti golem, Frerotte će morati duboko u svoju endzonu. Ipak, napadačka linija ne popušta, odlično čuva svog dodavača koji niz teren vidi nešto neobično.

Njegov hvatač, Bernard Berrian, je širom otvoren i pred njim je slobodan travnjak. Frerotte precizno dodaje Berrianu koji se munjevito spušta prema zadnjem polju Bearsa i zabija TD od 99 yardi. Vikingsi vode 10:7, psihološka prednost, pred histeričnom domaćom publikom, je potpuno na njihovoj strani i oni preuzimaju kontrolu nad utakmicom koju i pobjeđuju 34:14.

"To je bio prvi put da sam vidio akciju od 99 yardi, a igram nogomet od svoje osme godine. Upravo to, to je bodež u srce. Obrambeno gledajući, da se to nama dogodilo, bio bih u nevjerici.", objasnio je DE Vikingsa, Jared Allen, koji je prethodno sudjelovao u zaustavljanju Fortea.

Naknadna analiza pokazuje grešku CB-a Bearsa, Tillmana koji je jednostavno ostavio svog čovjeka i krenuo prema drugom napadaču.

"Kada pogledam, da, moj pristup je trebao biti drugačiji, ali u tom trenutku, ne, pratio sam akciju. Napravili su dobru napadačku akciju. Ne mogu stajati ovdje i reći da nije moja greška. Moja je greška.", preuzeo je Tillman krivnju.

Berrian kaže kako mu je to najsretniji TD koji je ikad zabio: "Bio sam iznenađen koliko sam to otvoren".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!