Košarka

Novi dvojac van stroja

Ivor Krapac • ponedjeljak, 01.12.2008.
Novi dvojac van stroja
Foto: Nikola Movrić

Košarkaši Zagreba CO nikako da se kompletiraju. Proteklog su tjedna u prvom planu bile ozljede Jakova Vladovića, Marija Dundovića i Petra Babića, dok su se uoči dolaska ukrajinskog Khimika u drugom kolu skupine F Eurochallenge kupa pojavili novi problemi - u utorak neće igrati Kruno Simon i Toni Dijan...

Mario Dundović i Petar Babić oporavili su se od ozljeda i bit će u sastavu, Jakova Vladovića i dalje nema na raspolaganju, dok su nove "žrtve" Kruno Simon i Toni Dijan, koji su ispali zbog viroze - već je uobičajeno da se ove sezone uoči Zagrebovih utakmica lista zdravstveni bilten, a tako je i uoči susreta s Khimikom (utorak, 18 h, Trnsko) u Eurochallenge kupu.

Iako ih je viroza "lomila" već proteklog vikenda, Simon i Dijan su u subotu ipak bili na parketu u porazu od Budućnosti, no početkom novog tjedna stanje se pogoršalo i izbacilo ih iz kalkulacija za Khimik. Bolje vijesti donose Ivan Papac i Darko Novosel, koji su, nakon što su se također mučili s virozom, u nešto boljem stanju i bit će u sastavu protiv Ukrajinaca.

S bolestima i ozljedama kao glavnim neprijateljem, nije lako pokrpati se za ritam s dvije utakmice tjedno u kojem su Mravi od prošloga tjedna, s početkom natjecanja u skupinama Eurochallenge kupa. No, u lovu na prolazak prvog kruga potrebne su domaće pobjede, a s obzirom da je Khimik, za razliku od Zagreba, bio uspješan u prvom kolu, poraz od Ukrajinaca bilo bi teško nadoknaditi.

Khimik u Trnsko dolazi nakon uspješnog starta u ovoj fazi natjecanja, prošlotjednih 95:90 u produžetku protiv belgijske Dexije. U tom se susretu istaknuo američki dvojac, Jarrius Jackson s 23 poena i Wykeen Kelly sa 17 poena i pet skokova, a vrijedi izdvojiti i 18 poena i osam skokova Mađara Martona Badera, nekadašnjeg centra Cibone.

Osim na njih, trener Dmitrij Bazelevskij može se osloniti i na kanadskog reprezentativca Olua Famutimija, Srbe Sašu Bratića i Gorana Čakića i niz domaćih igrača.

Eurochallenge kup, skupina F, drugo kolo:
Zagreb CO - Khimik Južni, utorak (2.12.), 18 h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!