Košarka

Povratak Giričeka

Branimir Korać • utorak, 02.12.2008.
Povratak Giričeka
Foto: Nikola Movrić

Što se tiče naših košarkaških internacionalaca, malo toga bilo je novo ovaj vikend. Stalni protagonisti predvodili su one najbolje, a novost je povratak na parket ozljedom zaustavljenog Gordana Giričeka...

AUSTRIJA

Marko Morić (Oberwart Gunners): U derbiju sedmog kola austrijskog prvenstva Oberwart je poražen na gostovanju kod Arkadije 89:88. Ovo je drugi ovosezonski poraz za momčad Oberwarta, a nije im pomogao niti sjajan učinak Marka Morića koji je za 34 minute ubacio 24 poena (10/16 za dva, 0/2 za tri, 4/4 slobodna) uz deset skokova i tri asistencije.

Milan Stegnjaić (Oberwart): Osim Marka Morića, protiv Arkadije vrlo dobru predstavu pružio je i Milan Stegnjaić. On je igrao 25 minuta i za to vrijeme ubacio 11 poena (2/5 za dva, 2/2 za tri, 1/4 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

CIPAR

Marko Car (Etha): Veliko iznenađenje u šestom kolu ciparskog prvenstva priredila je Etha koja je iznenadila na svom parketu aktualnog prvaka, momčad Keravnosa. Etha je slavila 89:79, a među zaslužnijima za pobjedu je Marko Car koji je s 18 poena (4/7 za dva, 2/4 za tri, 4/4 slobodna) bio drugi strijelac u pobjedničkoj momčadi, a tome je dodao tri skoka i pet asistencija.

Alen Trepalovac (Etha): U pobjedi protiv Keravnosa minutažu je dobio i Alen Trepalovac koji je sudjelovao s četiri poena (2/5 za dva) i dva skoka.

Ivan Grgat (Achilleas): Achilleas je poražen na gostovanju kod Apoela 79:66. Pobjednici su imali raspoloženog Brokenborougha, a kod Achilleasa istaknuo se tek naš Ivan Grgat koji je ubacio 14 poena (7/12 za dva, 0/2 slobodna) i tome dodao 15 skokova i tri asistencije.

ČEŠKA

Denis Mujagić (Podebrady): CEZ Nymburk nastavlja s potpunom dominacijom u češkom prvenstvu. U 15. kolu stradao je Podebrady našeg Denisa Mujagića kojeg je CEZ u gostima svladao 105:64. Mujagić je za 18 minuta ubacio 11 poena (0/1 za dva, 3/4 za tri, 2/2 slobodna).

FRANCUSKA

Hrvoje Perinčić (SAOS Hyeres Toulon): Toulon nije uspio na gostovanju iznenaditi ove sezone odličnu momčad Orleansa koja je na vrhu francuske lige. Orleans je slavio 96:73, a Hrvoje Perinčić kod poraženih igrao je 34 minute i ubacio 14 poena (4/4 za dva, 2/5 za tri) uz šest skokova i dvije ukradene lopte.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (EWE Baskets Oldenburg): Oldenburg nastavlja s odličnim igrama u njemačkoj Bundesligi. U 12. kolu slavili su na gostovanju kod Braunschweiga 72:70, a Jasmin Perković za 37 minuta ubacio je osam poena (4/5 za dva, 0/1 za tri, 0/2 slobodna) uz šest skokova i dvije asistencije.

GRČKA

Damir Mulaomerović (PAOK): PAOK je u osmom kolu grčkog prvenstva ugostio susjeda na ljestvici Maroussi i upisao pobjedu 76:71 koja ga dovodi na 50-postotni omjer. U pobjedi Solunjana Damir Mulaomerović igrao je 23 minute i ubacio deset poena (1/5 za dva, 2/5 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri asistencije te po dva skoka i ukradene lopte.

Matija Češković (ICBS): ICBS je gostovao kod Ermisa i upisao iznenađujuću pobjedu 77:66. U neočekivanom uspjehu gostiju Matija Češković nije dao veliki obol, igrao je tek devet minuta i za to vrijeme ostao bez poena (0/2 za tri) uz dvije izgubljene lopte i jednu asistenciju.

Ivan Kartelo (KAO Dramas): U neizvjesnom dvoboju u Dramasu KAO je svladao Rethimno u produžetku 87:85. Ivan Kartelo u pobjedi domaćina nastupio je 21 minutu i za to vrijeme ubacio deset poena (4/5 za dva, 2/2 slobodna).

Žaljko Župić (KAO Dramas): Kartelov klupski kolega Željko Župić dobio je veću minutažu. Igrao je 38 minuta i također ubacio deset poena (0/6 za dva, 2/5 za tri, 4/4 slobodna) uz devet skokova.

Hrvoje Henjak (AGO Rethimno): Rethimno nije uspio slaviti u Dramasu, a kao i veći dio momčadi, istaknuo se nije niti Hrvoje Henjak. Naš centar igrao je 12 minuta i za to vrijeme ubacio je tek dva poena (1/4 za dva) uz dva skoka.

MAĐARSKA

Srđan Helbich (ZTE): ZTE je upisao očekivan poraz u osmom kolu mađarskog prvenstva na gostovanju kod vodećeg Albacompa 113:70. U redovima poraženih najistaknutiji pojedinac bio je naš Srđan Helbich koji je ubacio 16 poena.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Benetton nije imao nikakvih problema na svom parketu s Cantuom i svladao ga je vrlo lako 89:65. U jednosmjernoj utakmici momčad iz Trevisa došla je do pobjede u velikoj mjeri zahvaljujući i našem reprezentativcu Sandru Niceviću koji je ubacio 13 poena (6/10 za dva, 1/2 slobodna) uz devet skokova, četiri asistencije i dvije osvojene lopte.

LATVIJA

Bruno Šundov (ASK Riga): Zbog europskih obaveza Riga je odigrala tek petu ovosezonsku utakmicu u latvijskom prvenstvu i upisala je laganu pobjedu. Protivnik je bio Keizarmezs kojeg je Riga lako svladala 101:70. Bruno Šundov igrao je 13 minuta i ubacio osam poena (4/7 za dva) uz četiri skoka.

POLJSKA

Kristijan Ercegović (Gornik): Gornik nastavlja s lošim igrama u poljskom prvenstvu. Novi visok poraz upisan je na gostovanju kod Atlasa i to 82:51. Kristijan Ercegović imao je vrlo malu minutažu, igrao je tek šest minuta i za to vrijeme promašio šut za dva i uhvatio dva skoka.

Damir Miljković (Turow): Derbi kola igran je u Zgorzelecu gdje je Turow bez problema svladao iznenađujuće dobru Poloniju 82:65. Damir Miljković bio je prvo ime susreta s 21 poenom (3/4 za dva, 5/9 za tri) i šest asistencija.

RUMUNJSKA

Miro Vranjić (Dinamo Bukurešt): Nakon teškog poraza u prošlom kolu, Dinamo je odigrao puno bolje na gostovanju kod Timisoare, no ipak je upisao poraz 78:72. Miro Vranjić kod poraženih je igrao 26 minuta i ubacio osam poena (2/4 za dva, 1/2 za tri, 1/1 slobodna) uz dva skoka.

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): U velikom derbiju ruskog prvenstva CSKA je ugostio Dinamo i svladao ga 86:78. U odličnom susretu Zoran Planinić je dobio malu minutažu zbog problema s ozljedom, igrao je tek deset minuta i ubacio tri poena (0/1 za dva, 1/1 za tri) uz dvije asistencije.

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): Četvrtu prvenstvenu pobjedu u sedmom kolu ruskog prvenstva upisao je Uniks iz Kazana koji je na svom parketu svladao Spartak Primorje 77:70. Krešimir Lončar bio je među najboljim pojedincima na parketu, igrao je 33 minute i ubacio deset poena (4/14 za dva, 0/2 za tri, 2/2 slobodna) uz 15 skokova.

Marko Popović (Uniks Kazan): Odličnu utakmicu protiv Spartaka odigrao je i Marko Popović. "Pop" je igrao 22 minute i ubacio 13 poena 4/6 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna) .

SLOVAČKA

Antonio Bičvić (Handlova): U dvoboju susjeda na ljestvici Handlova je poražena na svom parketu od Chemosvita 103:96. U domaćem sastavu prvo ime bio je naš Antonio Bičvić koji je igrao 27 minuta i ubacio 22 poena (6/9 za dva, 1/4 za tri, 7/10 slobodna) uz tri skoka i šest asistencija.

Marko Vlaić (Handlova): Manju minutažu, a shodno tome i slabiji učinak, imao je Marko Vlaić koji je sudjelovao u novom porazu 20 minuta i ubacio četiri poena (1/1 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka i tri asistencije.

Dražen Klarić (Chemosvit): Chemosvit je stigao do važne pobjede na gostovanju kod Handlove, a u tom uspjehu značajnu ulogu igrao je i Dražen Klarić. On je odigrao 27 minuta i ubacio 16 poena (6/8 za dva, 1/3 za tri, 1/2 slobodna) uz devet skokova.

Ivan Barišić (Komarno): Neočekivan poraz upisalo je Komarno koje je gostovalo kod Košica. Košice su slavile 78:66, a Ivan Barišić kod poraženih igrao je tek deset minuta i ubacio dva poena (1/1 za dva, 0/1 za tri).

Ivan Škara (Banska Bystrica): Poraz je upisala i Banska Bystrica i to vrlo uvjerljiv na gostovanju kod solidne Nitre. Nitra je bila bolja 94:70, a kod poraženih naš Ivan Škara za 22 minute ubacio je osam poena (2/4 za dva, 1/4 za tri, 1/3 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Jure Lozančić (Nova Ves): Vrlo dobra ekipa Levica poražena je na gostovanju kod Nove Vesi 91:82. Obol pobjedi domaćina dao je i Jure Lozančić koji je igrao 17 minuta i ubacio četiri poena (1/7 za dva, 2/2 slobodna) uz tri skoka.

SLOVENIJA

Davor Marcelić (Krka): I nakon devet odigranih kola Krka je jedina neporažena momčad slovenskog prvenstva. U devetom kolu slavili su u gostima kod Luke Koper 89:86. Davor Marcelić igrao je 31 minutu i ubacio 12 poena (1/1 za dva, 3/5 za tri, 1/2 slobodna) uz dva skoka i tri asistencije.

Denis Toroman (Luka Koper): Koprani nisu bili daleko od nanošenja prvog poraza momčadi Krke, međutim, ipak su ostali za korak kratki. Denis Toroman dobio je najveću minutažu kod Koprana, igrao je 33 minute i ubacio 15 poena (4/10 za tri, 3/4 slobodna) uz dva skoka.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Odlično je minutažu iskoristio Dražen Bubnić koji se još jednom pokazao kao glavni adut s klupe. Igrao je 24 minute i ubacio 12 poena (5/5 za dva, 2/3 slobodna) uz šest skokova.

Ivan Šimunić (Luka Koper): Ivan Šimunić u hrvatskoj trojci dobio je najmanju minutažu. Igrao je 13 minuta i ubacio dva poena (1/2 za dva).

Vjeran Soldo (Postojna): U derbiju začelja Postojna je poražena na gostovanju kod Zagorja 79:73. Vrlo važna pobjeda za Zagorje i neugodan poraz za Postojnu u čijim redovima vrlo dobro odigrao je Vjeran Soldo koji je igrao 34 minute i ubacio 16 poena (6/7 za dva, 4/7 slobodna) uz osam skokova i dvije osvojene lopte.

Antonio Žižić (Postojna): Antonio Žižić nije se istaknuo kod poraženih. Igrao je tek 11 minuta i ubacio dva poena (1/3 za dva) uz četiri skoka.

Marko Šamanić (Hopsi Polzela): Polzela je poražena na gostovanju kod "davljenika" Alposa 85:73. Kod poraženih Marko Šamanić nije se posebno istaknuo dobrom igrom. Igrao je 22 minute i ubacio devet poena (0/7 za dva, 3/4 za tri) uz dva skoka i dvije asistencije.

Vlado Pašalić (Nova Gorica): Nova Gorica očekivano nije imala šanse protiv vrlo dobrog Geoplina koji je slavio u gostima 78:58. Vlado Pašalić u redovima Nove Gorice igrao je 18 minuta i ubacio šest poena (2/5 za dva, 2/4 slobodna) uz četiri skoka.

Marin Han (Geoplin Slovan): U očekivanoj pobjedi Slovana kod Nove Gorice malu minutažu imao je Marin Han. On je igrao osam minuta i ubacio pet poena (0/1 za dva, 1/1 za tri, 2/2 slobodna).

Veljko Petranović (Rogaška): U drugom razredu slovenske košarke Rogaška je bila bolja od momčadi Parklji 86:78. Veteran Veljko Petranović kod pobjednika igrao je 18 minuta i ubacio pet poena (1/4 za dva, 1/1 za tri) uz šest skokova.

ŠPANJOLSKA

Marino Baždarić (ViveMenorca): Vrlo važnu pobjedu ostvarili su košarkaši Menorce koji su 83:67 bili bolji od Manrese. Prvo ime Menorce bio je Marino Baždarić koji je igrao 28 minuta i ubacio 17 poena (4/4 za dva, 3/7 za tri) uz tri asistencije te po dva skoka i osvojene lopte.

Mario Stojić (ViveMenorca): Mario Stojić startao je uz Baždarića u petorci domaćina, a dobio je dvije minute manje. Za to vrijeme ubacio je devet poena (2/3 za dva, 1/4 za tri, 2/3 slobodna) uz tri asistencije.

Damir Markota (ViveMenorca). Igri Menorce polako se prilagođava i Damir Markota koji je igrao protiv Manrese 14 minuta i ubacio sedam poena (2/2 za tri, 1/2 slobodna) uz dvije asistencije.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Bilbao nije imao problema na gostovanju kod skromne Murcije i lako je slavio 82:67. Marko Banić odigrao je vrlo dobru utakmicu i za 26 minuta ubacio je 15 poena (7/11 za dva, 1/2 slobodna) uz sedam skokova.

Stanko Barać (Tau Ceramica): Laganu pobjedu upisala je i Tau Ceramica koja je na gostovanju u Valenciji kod Pamese slavila 91:73. Stanko Barać nije se proslavio. Igrao je tek pet minuta, ostao bez poena (0/2 za dva), uhvatio jedan skok i napravio četiri osobne pogreške.

Marko Tomas (Real Madrid): Marko Tomas ispao je iz startne petorke, no na gostovanju u Zaragozi i pobjedi Reala 90:79, odigrao je sasvim dobro u maloj minutaži. Dobio je tek 13 minuta s klupe i ubacio sedam poena (1/1 za dva, 1/1 za tri, 2/2 slobodna).

ŠVICARSKA

Slaven Smiljanić (Vacallo): Vacallo i dalje ima stopostotan omjer u švicarskom prvenstvu, a u ovom kolu lako je svladao Boncourt 70:55. Slaven Smiljanić igrao je za pobjednike 34 minute i ubacio deset poena (0/2 za dva, 3/9 za tri, 1/2 slobodna) uz dva skoka i dvije asistencije.

Martin Mihajlović (Vacallo): Dobro je ukazanu minutažu iskoristio Martin Mihajlović. On je igrao 19 minuta i ubacio devet poena (4/9 za dva, 0/3 za tri, 1/2 slobodna) uz šest skokova i dvije osvojene lopte.

TURSKA

Andrija Žižić (Galatasaray): Nakon nekoliko odličnih utakmica, Andriji Žižiću drastično se smanjila minutaža. U pobjedi protiv Kolejlilera 75:66 Žižić je igrao tek šest minuta, ostao bez poena (0/1 za dva) uz dva prekršaja.

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): Fenerbahče je dočekao povratak nakon ozljede Gordana Giričeka. U susretu osmog kola imali su težak posao protiv Turk Telekoma, međutim slavili su 75:73. Giriček je igrao 14 minuta i ubacio osam poena (2/3 za dva, 0/1 za tri, 4/4 slobodna) uz dva skoka i četiri asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!