Košarka

"Trebamo kontinuirano pobjeđivati"

Borna Rupnik • utorak, 02.12.2008.
"Trebamo kontinuirano pobjeđivati"
Foto: Davor Sajko

Prva pobjeda u skupini F Eurochallenge kupa donijela je dobro raspoloženje u svlačionicu Zagreba. Utakmicom u kojoj Mravi niti jednog trenutka nisu ispuštali vodstvo trener nije mogao biti nezadovoljan, a dojmljivu je partiju pružio i Luka Žorić...

Zagreb je dvije minute prije poluvremena vodio 47:30 i mnogi su u tom trenutku pomislili kako je pobjednik odlučen. No, u nastavku je za pobjedu bio potreban mukotrpan rad, te je dojam trenera Denisa Bajramovića izrazito pozitivan: "Ovo je prelijepo. Očekivao sam krvavu, borbenu, tvrdu utakmicu. U jednom smo trenutku pali u crnu rupu, bez obzira što smo imali veliku prednost. Poznato je da nam nedostaju neki igrači, pa se ostali moraju ukomponirati u hodu. Sve u svemu, presretan sam".

S obzirom na ozljede Vladovića i Dijana, trebalo je spretno taktizirati. "U trećoj smo četvrtini mijenjali ritam, jer su oni imali tri vrlo brza igrača. Morali smo imati spremnu alternativnu obranu. Štimac se na poziciji trojke našao silom prilika, ali to je dobro izgledalo", zaključio je Bajramović.

U jednog od najboljih pojedinaca susreta pomalo se neočekivano prometnuo Luka Žorić: "Zadovoljan sam i pobjedom i svojim učinkom, ali najbitnije je da smo dobili. Na dobrom smo putu i trebamo početi kontinuirano dobivati utakmice. Istina, bilo je teško, ali protiv boljih igrača imam i više motiva".

Dojmove iz redova Ukrajinaca prenio je Wykeen Kelly, koji je vodio igru Himika i postigao 11 koševa. "Bila je oštra utakmica. Znali smo da Zagreb ima dobre mlade igrače, ali naša je igra bila previše troma. Nismo pokazali sav svoj potencijal. Osim toga, vrlo smo loše ušli u susret, a kasnije je bilo teško vraćati se", rekao je Amerikanac.

Trener momčadi iz Južnog, Dmitrij Bazalevskij, također se osvrnuo na prve minute: "Djelovali smo uplašeno i bili smo nervozni. U drugom smo dijelu počeli igrati na pobjedu, ali i mi imamo mladih igrača koji su se trudili. No, na kraju nismo uspjeli ostvariti željeni rezultat. A Marton Bader je bio ozlijeđen te nije niti ulazio u igru".

Sljedeći europski protivnik Zagreba je belgijska Dexia, koju je Himik u prvom kolu svladao tek nakon produžetaka. Kelly je usporedio Zagreb i Belgijance: "Dexia je potpuno drukčija momčad. Puno manje dolaze u situacije dva-na-dva te igraju znatno brže, pri čemu ispucaju mnogo lopti". Kako će se obrana Zagreba nositi s time, saznat ćemo već sljedećeg utorka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!