Nogomet

"Nema opravdanja za navijače"

Tomislav Pacak • srijeda, 03.12.2008.
"Nema opravdanja za navijače"
Foto: Davor Sajko

(Iz Udina za Sportnet.hr Tomislav Pacak, Vedran Attias i Davor Sajko). Dinamo je porazom od 2:1 u Udinama najvjerojatnije okončao svoj nastup u Europi ove sezone, no pravi poraz doživio je na tribinama gdje su ugled kluba još jednom ukaljali Bad Blue Boysi. Od osude njihovog ponašanja nije bježao ni trener Marijan Vlak...

Dinamov trener realno je ocijenio utakmicu: "Utakmica je bila dosta uzbudljiva, iako možda ne tako kvalitetna. Pokušali smo se oduprijeti Udineseu, imali smo svojih prilika, a primili smo dva jeftina pogotka i to na početku utakmice i nakon prekida, a nismo imali više snage da se vratimo."

Bilo je očito da Dinamo u startu ima problema s napadačima domaćih: "Imali smo dosta problema s trojicom napadača, posebno Di Nataleom, a u drugom dijelu smo se konsolidirali, ali nedostajao nam je zadnji pas da dođemo do konkretnijih situacija. Zadovoljan sam odnosom prema igri, ali ostaje žal zbog poraza, a da smo odigrali neriješeno još bi imali šanse za prolazak. Moramo se spremiti za nedjelju koja nam je bitna da završimo jesen na prvom mjestu."

Je li Dinamo mogao učiniti više u Kupu Uefa ili su tri osvojena boda realnost? "Gledajući samo dvije zadnje utakmice, mislim da smo bili nadomak proljeća. U utakmici sa Spartakom smo bili vrlo blizu, zaslužili smo bod. Danas smo primili dva smiješna gola, no Dinamu uvijek malo fali. Što se mene tiče, ja sam zadovoljan s dva posljednja nastupa, nedostajalo je malo sreće, ali i znanja. Sve u svemu, ovo je nekakva realnost."

Talijanske kolege zanimala je procjena najjače momčadi u skupini i individualne kvalitete Udineseovih igrača: "Kada je krenula skupina, Udinese je bio u najboljoj formi, a Tottenham je bio u lošoj formi, a mislim da su danas to dvije podjednake momčadi, najjače u našoj skupini. Sva tri napadača pokazala su veliku kvalitetu, a naročito su me impresionirali Di Natale i Pepe."

Dakako, ni Vlak nije mogao ostati bez komentara na sramotno ponašanje navijača: "Ostao bih bez komentara. Kada je došlo do tog prekida, mi smo bili u situaciji da dođemo do izjednačujućeg pogotka i to nas je jako presjeklo i odmoglo nam. To je jedna ružna scena i ne znam kako bih našao opravdanje za to. To nije dobro za sport, nije dobro za bilo koju momčad, to nema veze sa sportom."

Domaći strateg Pasquale Marino bio je sretan što je njegova momčad prekinula niz od četiri poraza: "Zadovoljan sam igrom. U prvom dijelu trebali smo zabiti još koji pogodak, a osim malog pada koncentracije na kraju odigrali smo dobro. Nadam se da ne nam ova pobjeda biti podstrek za nedjelju, rekao sam igračima da moraju pobijediti i ja sam zadovoljan. "

Dinamo je očito poslužio Udineseu kao odskočna daska: "Zadovoljan sam što smo vratili samopouzdanje, odmah se osjeća bolje raspoloženje u svlačionici, a veseli nas i dobra igra, posebice napadača. Sada smo opet na starom putu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!