Nogomet

Koliko su mogli

Vedran Attias • srijeda, 03.12.2008.
Koliko su mogli
Foto: EPA

(Iz Udina za Sportnet.hr Tomislav Pacak, Vedran Attias i Davor Sajko). Iako je teško pisati o utakmici u Udinama, a ne spomenuti "navijače" koji će na sreću za klub "ići svuda s Dinamom", pokušali smo opisati igru svakog Dinamovca pojedinačno u porazu...

Tomislav Butina: Imao je puno posla i mora se priznati kako je bio na visini. Obranio je nekoliko dobrih pokušaja domaćih igrača te tako spasio Modre od težeg poraza.

Etto: (do 64.) Nakon desetak minuta prvog dijela kada je trener Vlak vidio kako je Di Natale prebrz za Drpića, povukao se i pomagao u obrani što mu je onemogućilo ofenzivne akcije.

Dino Drpić: Pobjegao mu je Di Natale kod gola domaćih, no više je to bila greška kompletne obrane nego njega samoga jer je svakome jasno kako Drpić ne može uloviti brzanca Udinesea.

Igor Bišćan: Vođa obrane koja je nekoliko puta ispala i ostavila sav posao svojem vrataru, no ipak je veći dio utakmice bio onakav Bišćan kakav treba Dinamu. Nekoliko puta dobro povukao prema naprijed.

Mirko Hrgović: Lopte kojima je Hrgović "ubijao" Balabana u prvom dijelu živcirale su trenera Dinama i gledatelje kojima je draža plava boja. Bio solidan u obrani i često se priključivao napadu, no potom ne bi znao što s loptom pa bi napucao Balabana na 16 metara koji zaista s takvim "proigravanjima" nije mogao ništa napraviti. Ipak, na kraju asistent za pogodak.

Ante Tomić: Puno se trudio i trčao, a u određenim periodima su on i Vrdoljak, potpomognuti Sammirom, Mikićem i Ibanezom, stisnuli goste na njihovu polovicu. Dobra partija veznjaka Dinama koji je još jednom pokazao kako je ranije zaslužio dobiti priliku.

Ivica Vrdoljak: Ponovno bio jedan od rijetkih koji su pokazali kako se fizički mogu nositi s europskim momčadima. Osim defenzivnih zadataka koje je solidno odradio, ne bi škodilo kada bi se češće priključivao napadu.

Luis Ibanez:(do 46.) Prva asocijacija – zaleđe. Naime, omaleni se Argentinac veći dio od 45 minuta koliko je proveo na terenu nalazio iza leđa obrane Talijana.

Sammir: Vidi se da može jer se nekoliko puta bez problema riješio svojih čuvara, no problem nastaje kada prođe jer se rijetko ili nikada ne riješi lopte na vrijeme.

Mihael Mikić: Pomicanjem Etta na Di Natalea i Mikić se morao više povući nego što je bilo planirano pa su tako i njegove napadačke sklonosti teže dolazile do izražaja. Jednom je sjajno opalio s 25 metara, no nedostajali su njegovi prodori.

Boško Balaban: (do 55.) Zaista nemoćan, ali nikako ne svojom krivnjom. Nekoliko je puta primio loptu s igračem na leđima, no onda morao čekati i čekati dok mu se priključe suigrači odnosno dok mu ne uzmu loptu.

Milan Badelj:(od 46.) Iako je imao cijelo poluvrijeme za nešto pokazati – nije uspio. Mladom veznjaku Dinama nedostaje agresivnosti i snage za igru na ovakvom nivou.

Josip Tadić: (od 55.) Kao što se od njega i očekuje, puno trčao i otvarao, no u pravoj se šansi nije našao što, kao i kod Šokote, nije (samo) njegova krivica.

Tomo Šokota: (od 64.) Ušao u igru kada se trener Dinama odlučio na ofenzivu, no ništa konkretno nije napravio do sudačke nadoknade kada je sudjelovao u gužvi kod pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!