Nogomet

"Nisam još ovo vidio"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 03.12.2008.
"Nisam još ovo vidio"
Foto: Davor Sajko

(Iz Udina za Sportnet.hr Tomislav Pacak, Vedran Attias i Davor Sajko). Igrači Dinama nisu se htjeli previše zamjeriti navijačima u izjavama nakon utakmice, no bilo je jasno da su i oni razočarani postupcima "najvjernijih". Što se Kupa Uefe tiče, Modri se slažu da su priliku prokockali u Zagrebu protiv Spartaka...

Tomo Šokota ovako je komentirao utakmicu: "S Talijanima je uvijek ovako. Misliš da si blizu, a oni pobijede s jednim pogotkom razlike. Mislim da smo u drugom dijelu igrali puno bolje, stvorili smo šanse, a oni u biti osim ove nakon prekida nisu imali niti jednu. Izgubili smo loptu na centru i to je njima bilo dovoljno. Sigurno smo nešto naučili iz ove utakmice i sada se moramo okrenuti našem prvenstvu i završiti ga u dobrom ritmu."

S obzirom na ostale rezultate, ispada kako je Dinamo i s neriješenim rezultatom mogao proći dalje: "Pa naša je prava šansa bila doma protiv Spartaka. Da smo odigrali neriješeno imali bi neke šanse, a onda bi i ovdje drugačije igrali. Isto tako, ne možemo pričati što bi bilo, jer tko zna kako bi Spartak odigrao s NEC-om da nije dobio u Zagrebu. Za nas je Europa završena."

Šokota je zajedno s Bišćanom išao zamoliti navijače da ne bacaju više baklje na teren, ali su i njih dvojicu gađali s tribina: "A što reći? To nisam očekivao i stvarno im to nije trebalo. Što možemo? Delegat je tražio da kapetan i još jedan igrač odu i zamole ih da se smire jer će se prekinuti utakmica. Išli smo ih smiriti, ali nam nije uspjelo. Nisam još nikad vidio da nekoga gađaju njegovi navijači, to mi je bilo prvi puta."

Treba svakako naglasiti da kapetan momčadi Igor Bišćan nije htio razgovarati s novinarima, što zaista ne priliči njegovoj ulozi u momčadi. Milan Badelj ušao je u igru početkom drugog dijela: "Cijelo vrijeme je izgledalo da smo tu, da ćemo zabiti, ali kao što to obično biva s Talijanima, ostali smo kratki za jedan gol. Čuli smo da je NEC dobio, pa smo još tužniji zbog ovog poraza." Badelj se sudržao od dublje analize navijača.

Za razliku od suigrača koji misle da je Dinamo bio blizu, Mihael Mikić se baš i ne slaže: "Dosta je nama nedostajalo da bi se prošlo dalje. Poklopio nam se rezultat iz Moskve, ali nama ni to nije bilo dovoljno. Nismo igrali toliko loše, ali smo primili dva glupa gola. Dalo se igrati danas, stvarali smo šanse, što je najvažnije jer nam se igra diže. Pred nama je Zagreb i već smo okrenuti prema toj utakmici."

Nitko nije mogao proći da ne govori o navijačima: "Svi znamo da se nitko ne voli zamjeriti navijačima i da su oni naša velika podrška, ali ako prekinu utakmicu onda se moramo zapitati zašto to rade?"

Za razliku od nekih drugih igrača, Ivica Vrdoljak pošteno je odradio razgovor s novinarima: "Pružili smo solidnu igru, a opet su nas skupo koštali golovi kakve ne smijemo primiti. To nas izbacuje iz europskog proljeća, koje smo toliko željeli, iako su nam se poklopili drugi rezultati. Ipak mislim da smo mi svoje šanse prokockali u Zagrebu protiv Spartaka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!