Nogomet

Attenzione! Hrvati divljaju

Maja Giljanović • srijeda, 03.12.2008.
Attenzione! Hrvati divljaju
Foto: Davor Sajko

"Misija ostvarena", komentiraju talijanski mediji trijumf Udinesea i prolaz Friulana dalje u Kupu UEFA kolo prije kraja, ali više nego na igru u komentarima su se usredotočili na eskapade "navijača" Dinama...

Gostujući navijači su, kažu, nagrnuli u Udine, a još su prije same utakmice zaslužili da ih se na kraju dana spominje samo po lošem. 12-oricu je primjerice policijska ophodnja, a nije ih nedostajalo na svakom uglu Udina i u okolici, još na putu koji sat pred početak susreta zaustavila i sprovela u postaju zbog vandalizma i pokušaja krađe u restoranu na autocesti.

Trojica su potom pijana, navode Talijani, "kao letve" pala s tribina i prevezena u bolnicu od kojih je jedan s težim ozljedama zadržan na liječenju. U bolnici je Santa Maria i dijagnosticirane su mu povrede glave, teži potres mozga i pokoji lom.

Prekid u 77. minuti utakmice rijetko se viđa, ali napominju Talijani, "protiv koga smo igrali ne čudi". Sudac Alon Yefet nema druge nego nakon nekoliko bengalki ubačenih na travnjak povinovati se uputama Uefe o "nultoj toleranciji pirotehničkih sredstava" i poslati obje momčadi u svlačionicu.

"Poslije pet minuta Bišćan i Šokota izlaze i pokušavaju urazumiti navijače, ali bez osobitog uspjeha. Štoviše i njiih su zasuli raznim manjim i većim projektilima."

"Prošlo je još pet minuta, sudac je odlučio nastaviti - uvijek se, naime, arbitre instruira da utakmicu ako je ikako moguće svakako privedu kraju - 2:0 Udinesea, 2:1 Bišćana i kraj."

"Sretan vam put, dragi Hrvati i ne vraćajte se", čitamo između redaka napise Talijana koji se nadaju da će rezultat iz Moskve (preokret NEC-a protiv Spartaka u zadnjih šest minuta) koliko-toliko odobrovoljiti Dinamove navijače da mirno otputuju i ne iskale bijes zbog nemoći svoje momčadi na Udinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!