Nogomet

Pranjić iznesen na nosilima

Borna Rupnik • petak, 05.12.2008.
Pranjić iznesen na nosilima
Foto: Kristijan Komarica

Jučerašnji susret između Heerenveena i Brage nije završio nimalo dobro po Nizozemce. Osim što su poraženi 2:1, zbog ozljeda su prije kraja teren morali napustiti tri nositelja njihove igre, među kojima i hrvatski reprezentativac...

Već u prvom poluvremenu, pri obećavajućih 1:0 za Heerenveen, iz igre je izašao Finac Mika Väyrynen, umjesto koga je ušao Paulo Henrique. Väyrynen je ozlijedio koljeno, a samo nekoliko minuta nakon toga Portugalci su postigli izjednačujući pogodak.

U 68. minuti Braga je već vodila 2:1, a nevolja je snašla i Danijela Pranjića. Hrvatski je reprezentativac nakon jednog dvoboja nezgodno doskočio te mu je stradao lijevi gležanj. Iznesen je na nosilima i nije bio u stanju nastaviti susret, te je na teren morao Arnar Smarason.

Da nesreća bude potpuna, deset minuta prije kraja domaći trener Trond Sollied bio je prisiljen obaviti i treću izmjenu: umjesto Geralda Sibona, kojem nisu izdržala oba gležnja, na travnjak je poslao Tarika Elyounoussija.

Rezultat je ostao nepovoljan za nizozemskog predstavnika, koji je izgubio sve šanse za plasman u šesnaestinu finala Kupa UEFA, te se mora posvetiti nastavku domaćeg prvenstva. "Ne oporave li se ova trojica do nedjelje, bit će teško složiti sastav", izjavio je Sollied, čiju momčad u nedjelju čeka gostovanje kod Willema II.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!