Nogomet

"Cvitanić će zamijeniti Huntelaara"

Vedran Babić • petak, 05.12.2008.
"Cvitanić će zamijeniti Huntelaara"

Sportski direktor Ajaxa Danny Blind najavio je Darija Cvitanića kao zamjenu za sada već bivšeg kapetana, Klaas-Jana Huntelaara...

Nogometaš koji je za klub iz Amsterdama od 2005. do danas postigao gotovo 80 pogodaka i koji je stvorio svoje ime u svijetu nogometa, od siječnja 2009. za cifru od 27 milijuna eura Ajaxov će dres zamijeniti Realovim. Iz tog razloga u Ajaxu užurbano razmišljaju o njegovoj zamjeni i po svemu sudeći to će biti Argentinac s hrvatskom putovnicom Dario Cvitanić, koji se do sada nije pretjerano naigrao.

Cvitanić je od svog dolaska iz Banfielda ubilježio tek četiri nastupa i nije se upisao u strijelce, a planove za proboj u prvih 11 poremetila mu je ozljeda butnog mišića desne noge, zbog koje je već propustio nekoliko utakmica. Iako su u kuloarima već počela kružiti imena potencijalnih nasljednika poput Marcusa Berga (Groningen), Rickyja van Wolfswinkela (Vitesse) i Bayea Djibija Falla, sportski direktor Ajaxa i legenda kluba Danny Blind namjerava Cvitaniću dati šansu koju zaslužuje.

"Već smo bili predvidjeli prodaju Huntelaara kada smo doveli Cvitanića, tako da bismo izgubili kredibilitet kada bismo tražili novo pojačanje. Doduše, imamo dva vrlo talentirana mlada igrača, a to su Darko Bodul i Geoffrey Castillion, no teško je reći hoće li se oni ikada probiti na seniorsku scenu."

Nakon nekoliko mjeseci čekanja i problema s adaptacijom u novome klubu, Dario Cvitanić će napokon dobiti svoju priliku, a na njemu je da opravda očekivanja, jer popuniti prazninu nastalu odlaskom Klaas-Jana Huntelaara (dvaput najboljeg strijelca Eredivisie) neće biti nimalo lagan zadatak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!