Tenis

Hrvatska ponovno na more

Ivor Krapac • petak, 05.12.2008.
Hrvatska ponovno na more
Foto: Sandro Donda

Iako je kao najizgledniji kandidat za domaćinstvo susreta Hrvatske i Čilea u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa figurirao Osijek, u Hrvatskom teniskom savezu odlučili su se za drugu varijantu...

Nakon što je Zadar ugostio susret s Brazilcima u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, a Dubrovnik nekoliko mjeseci ranije dočekao Talijane u Euroafričkoj zoni, hrvatski reprezentativci ponovno će biti domaćini na moru, ali ovog puta u Istri - točnije, u Poreču.

Podsjetimo, susret s reprezentacijom koju bi trebao predvoditi Fernando Gonzalez na rasporedu je 6. - 8. ožujka iduće godine.

Upravni odbor HTS-a je na današnjoj sjednici razmatrao ponude Poreča i Osijeka, a prednost je dobio grad na istarskoj zapadnoj obali i njegova nedavno otvorena Sportska dvorana Žatika. Osječani će, pak, čekati neku drugu priliku da na djelu vide najbolje hrvatske tenisače.

Poreč je domaćin prvi put, a jedini dosadašnji Davis Cup susret u Istri dogodio se u travnju 2001. u Puli, kad je Hrvatska u Euroafričkoj zoni s 4-1 nadjačala Austrijance. Osijek je, pak, jedini put bio domaćin u veljači 1997., također u dvoboju Euroafričke zone, uz pobjedu s 4-1 protiv Marokanaca.

Ukoliko se hrvatska momčad predvođena Marinom Čilićem, Ivom Karlovićem, Marijem Ančićem i izbornikom Goranom Prpićem uspješno razračuna s gostima iz Južne Amerike, u četvrtfinalu bi 10. - 12. srpnja slijedilo novo domaćinstvo, protiv boljega iz startnog ogleda SAD-a i Švicarske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!