Zimski sportovi

Dvostruko slavlje Svindala, Kostelić vrlo dobar

Petar Plevnik • subota, 06.12.2008.
Dvostruko slavlje Svindala, Kostelić vrlo dobar
Foto: EPA

Nakon što je jučer slavio u spustu, Norvežanin Aksel Lund Svindal slavio je pobjedu i u današnjem superveleslalomu u američkom Beaver Creeku. Svindal je do pobjede stigao s 45 stotinki prednost ispred Hermanna Maiera, dok je trećeplasirani Michael Walchhofer za pobjednikom zaostao 58 stotinki. Odličan nastup nakon jučerašnjeg odustajanja imao je Ivica Kostelić, koji je završio na 15. mjestu, dok je Natko Zrnčić-Dim bio 40...

Ako je jučerašnja pobjeda Aksela Lunda Svindala u spustu imala simbolični značaj, nakon teškog pada na istoj stazi prošle godine, današnje slavlje u super veleslalomu definitivna je potvrda velikog povratka sjajnog Norvežanina u Svjetski kup. Odličnom vožnjom, posebno u gornjem dijelu staze, te sjajno izvedenim skokom na Golden Eaglu, na kojem je prošle godine doživio težak pad, Norvežanin je stigao do nove pobjede.

Jedini koji je do kraja utrke ozbiljnije ugrozio Svindala bio je iskusni Hermann Maier. Iako je njegov skok na Golden Eagleu izgledao dosta lošem, prolazno vrijeme pokazalo je suprotno, pa je Maieru u jednom trenutku imao četiri stotinke bolji prolaz od Svindala. Ipak, pobjednik prvog ovosezonskog superveleslaloma u Lake Louiseu u cilj je ušao s 45 stotinki zaostatka za Norvežaninom, dovoljno za drugo mjesto.

Nakon jučerašnjeg odustajanja u spustu, puno više razloga za zadovoljstvo današnjom vožnjom ima Ivica Kostelić. Ivica je odvozio bez većih pogrešaka, vrlo sigurno izveo i skok, ali nedostajalo je malo više brzine za ugrožavanje onih najboljih. Ipak, 15. mjesto odličan je rezultat, kojim je Ivica potvrdio kako mu superveleslalom ove sezone očito više odgovara od spusta.

Da je na iovako zahtjevnoj konfiguraciji Birds of Prey staze postavljen zahtjevan superveleslalom posvjedočila su i brojna odustanja, među kojima vrijedi izdvojiti i prošlogodišnjeg osvajača Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini Švicarca Didiera Cuchea, njegovog sunarodnjaka Daniela Albrechta te Slovenca Andreja Jermana, koji su odustali na identičnom dijelu staze.

Još jedan razočaravajuć rezultat pred domaćim navijačima ostvario je Bode Miller. U konačnici Bode može biti prezadovoljan ostvarenim, budući da je u gornjem dijelu staze napravio veliku pogrešku, nakon koje je dva puta dirao snijeg i praktički bio na rubu odustajanja, ali je sjajnom vožnjom u donjem dijelu staze uspio stići do 14. mjesta.

Natko Zrnčić-Dim, drugi hrvatski predstavnik, ostao je bez bodova. Završio je na 40. mjestu s dvije sekunde i 37 stotinki zaostatka za Svindalom.

Beaver Creek, superveleslalom, rezultati:
1. Aksel Lund Svindal (NOR) 1:13.05
2. Hermann Maier (AUT) +0.45
3. Michael Walchhofer (AUT) +0.58
4. Christof Innerhofer (ITA) +0.69
5. Didier Defago (ŠVI) +0.71
6. John Kucera (KAN) +0.75
7. Ted Ligety (SAD) +0.85
7. Benjamin Raich (AUT) +0.85
9. Aleš Gorza (SLO) +0.92
10. Hannes Reichelt (AUT) +0.93
...
15. Ivica Kostelić (HRV) +1.28
...
40. Natko Zrnčić-Dim (HRV) +2.37

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!