Košarka

Široki pao u Banja Luci

Matej Damjanović • nedjelja, 07.12.2008.
Široki pao u Banja Luci
Foto: Nikola Movrić

Jučer je odigrano 11. kolo košrkaške Lige 13, najviši rang bh košarke. Odigrano je šest zanimljivih utakmica, a u derbi susretu kojeg su Banja Luci igrali Borac i Široki, pobjedu je u triler završnici odnio domaćin...

Borac i Široki odigrali su zanimljivu utakmicu punu rezultatskih preokreta. Domaći je Borac vodio glavnu riječ u prvom dijelu susreta. S nekoliko trica u trećoj četvrtini Široki se vratio u igru. Međutim, istim oružjem u posljednjoj četvrtini odgovorio je Borac koji je preko Hrvoja Puljka došao do nekoliko važnih poena. Samo minutu prije kraja Široki je vodio 81:83. Drznuo se tada još jednom s nekih sedam metara šutirati Puljko, te tako svojoj momcadi donio vodstvo (84:83), koje do kraja (90:87) kroz penal završnicu nisu prokockali. Najbolji kod Borca bili su Richardson s 27, Hrvoje Puljko sa 25, te Joško Garma sa 15 poena, Kod Širokog se istaknuo Bruce Price s 29 poena. "Premekeno smo ušli u utakmicu i Borac je to iskoristio te stvorio znatnu prednost. U nastavku smo uspjeli vratiti se u igru, ali je jedna naša pogreška presudila da izgubimo", govorio je vidno razočarani trener Širokog Brijga, Joke Vranković.

Zrinjski se novom pobjedom, uz isti broj bodova kao i Igokea, zadržao na drugom mjestu ljestvice. Nova žrtva izabranika Rudolfa Juge bila je momčad Slavije. Mostarci su imali očajnu šutersku noć. Od 36 pokušaja za tri poena, pogodili su tek šest. Ipak, na koncu je Zrinjski proslavio novu pobjedu (88:72). Najučinkovitiji je bio Josip Sesar sa 27 poena, ali i on je iz linije 6.25 pogodio tek jedan od devet šuteva. Kod Zrinjskog je vrlo dobar bio Zdravko Vučković (21 poen, 9 skokova), dok je kod Slavije bio raspoložen Vladimir Jojić (14 poena, 6 skokova, 4 asistencije).

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti novu i uvjerljivu pobjedu prvoplasirane Igokee na gostovanju kod Viteza. Vodeći sastav lige slavio je sa 90:68. Vitez, kojeg s klupe predvodi Nedjeljko Zelenika, morat će pričekati novu prigodu za bijeg iz donjeg dijela ljestvice.

Prag od 100 poena prešla je u ovom kolu samo momčad Gruda. Oni su pred svojim navijačima bili bolji od Mladosti sa 103:86. Pobjeda je Gruda tim važnija kada su istu ostvarili protiv izravnog konkurenta za ispadanje. Nakon susreta trener Gruda, Predrag Mikulić, izrazio je posebno zadovoljstvo igrom prve petorke (Jelčić, Žitko, Gligora, Čular, Tomušić).

Novu pobjedu ostvarila je Sloboda Dita protiv Posušja (75:58), dok je pred svojom publikom slavio Leotar protiv Hercegovca (88:76). U ovom kolu slobodna je bila momčad Novi grad Atal.

Liga 13, 11. kolo: Grude - Mladost 103:76, Vitez - Igokea Partizan 68:90, Leotar - Hercegovac 88:76, Zrinjski HTM - Slavija 88:72, Borac Nektar - Široki Eronet 90:87,Sloboda Dita - Posušje 75:58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!