Košarka

"Neće se doći predati"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 08.12.2008.
"Neće se doći predati"
Foto: Kristijan Komarica

Dosad stopostotni Cibonin euroligaški učinak u Draženovom domu u srijedu će biti na četvrtom ovosezonskom testu. Nakon Maccabija, Olympiacosa i Avellina, u Zagreb dolazi Le Mans, koji je zasad na nuli u rubrici pobjeda...

Cibona je pred vratima drugog kruga, no kroz ta vrata još treba proći. Slično nedavnom domaćem susretu s Avellinom, i ogled s Le Mansom mora se dobiti. Riječ je o momčadi koja je u dosadašnjih šest kola bez pobjede, no sa samo jednom utakmicom u kojoj su bili bez šansi, prošlotjedna 32 poena zaostatka (87:55) kod kuće protiv Unicaje.

Čeka se Marshalla

Rawle Marshall nije se iskazao protiv Avellina i u gostima kod Maccabija, u obje utakmice nakon splitske tučnjave, no Perasović ne smatra da je potrebno dizati uzbunu: "Split je bio prije 15 dana, nije prošlo mjesec i pol da bismo pričali o nekom dužem razdoblju."

"Apsolutno je sigurno da je na njega ostavilo traga ono u Splitu, tu nema dvojbi", dodao je trener: "No, dovoljno je kvalitetan igrač da se izvuče iz te male krize - ne vjerujem da je to ozbiljan pad, jednostavno je dvije utakmice odigrao loše, ali prije toga je bio naš najbolji strijelac u oba natjecanja... Nadam da će se u ovoj utakmici popraviti, sve što je pokazao prije Splita daje mi za pravo da to očekujem."

"U gotovo svim utakmicama bili su ravnopravni, pa čak i u gostima", upozorio je Velimir Perasović: "To je momčad koja je u stanju svima zagorčati život, tako im moramo pristupiti, momčad koja ima takav napadački i atletski potencijal kao što oni imaju uvijek je opasan protivnik."

"Za nas je to utakmica od vitalnog značaja jer nas pobjeda održava živima u borbi za Top 16, jednostavno ne smijemo pomisliti ni na što drugo nego da dobijemo. Tako se trebamo i pripremiti, znajući da neće biti lako. Oni još imaju teoretske šanse za prolaz - nisu velike, ali postoje, sigurno je da što prije žele ostvariti prvu pobjedu, neće se doći predati. Očekujem tešku utakmicu i našu pobjedu jer nam je neophodna", dodao je trener Cibosa.

Usporedba s dvobojem s Avellinom, kojeg su Cibosi u Draženovom domu dobili u produžetku, nameće se sama po sebi - i ta utakmica nosila je imperativ pobjede: "Tada smo realno odigrali ispod naših mogućnosti, ali smo uspjeli pobijediti... Sada nas očekuje sličan izazov, dolazi momčad koja nema što izgubiti, a mi moramo dobiti, no već smo puno puta ove sezone igrali takve utakmice i u NLB ligi. Reagirali smo dobro, očekujem da ćemo dobro reagirati i u srijedu."

Ulaznice u prodaji

Ulaznice su u prodaji od danas u klupskom Fan shopu u Ciboninom prolazu, a tijekom cijelog dana moći će se nabaviti i u utorak i srijedu. Blagajna kod ulaza u dvoranu bit će, pak, otvorena u 15 sati na dan utakmice.

Prvi susret s Le Mansom, u drugom kolu u gostima, Cibona je dobila s 58:54 potpuno umrtvivši uobičajeno brz ritam protivnika, a i ovog puta moglo bi se dogoditi nešto slično: "Možda je ta utakmica u Le Mansu bila prekretnica za nas, prije toga smo igrali dosta brže, ali smo radili i više grešaka... To je bila specifična utakmica - znali smo da, pogotovo na domaćem terenu, brzo šutiraju i igraju napadački, protiv njih se mora kontrolirano, ne smije se ući u njihov ritam. No, kontrolirano se može igrati i brzo."

Igrački, u francuskoj se momčadi nije ništa promijenilo od prošlog susreta: "Spencer, Bluthenthal i Chase su im najvažniji u napadačkom smislu, nekako bih ih poredao tim redoslijedom, a tu je i Batista koji je puno napravio kad su se vraćali protiv nas u prvoj utakmici. Pod košem imaju Koffija i Badianea koji su obrambeno dobri, dok Batista igra leđima košu i u stanju je dati težak koš. Dobro su posloženi, možda im je u Euroligi nedostajalo malo sreće - da su dobili jednu-dvije utakmice, imali bi više šansi za prolaz iako ni sada nisu bez izgleda."

Kako sada stvari stoje, Cibosi će utakmicu u srijedu dočekati zdravi i spremni, bez posljedica iz jučerašnjeg ogleda s Bosnom, što je najvažnije. Susret će početi u tradicionalnom domaćem euroligaškom terminu, u 18,30 sati.

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!