Košarka

Druga u nizu

Ivor Krapac • ponedjeljak, 08.12.2008.
Druga u nizu
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Zagreba CO u utorak će odigrati drugu od tri uzastopne domaće utakmice u skupini F Eurochallenge kupa. Prošlog tjedna je u Trnskom pao ukrajinski Himik, a novi gost bit će belgijska Dexia Mons, prošlosezonski finalist ovog Fibinog natjecanja, tadašnjeg Eurokupa...

Denis Bajramović nikako da dočeka kompletiranje redova svoje momčadi. U odnosu na vikend i gostujući poraz od FMP-a u NLB ligi, nema puno boljih vijesti - Jakov Vladović (kvadriceps) i Kruno Simon (viroza) i dalje su van stroja, bez mogućnosti da budu spremni za Belgijce.

Protiv FMP-a bez važnog dvojca nije išlo, dogodio se poraz koji je Mravima značio ostanak pri dnu ljestvice. "Kontrolirali smo utakmicu većim dijelom vremena, pa na kraju izgubili s pet razlike. Sve bitno dogodilo se u zadnju 51 sekundu, mislim da smo izgubili energiju u završnici iako smo rotacijama nastojali sačuvati svježinu jer sam predmnijevao da će biti takav razvoj događaja", kazao je Zagrebov trener o tom susretu.

"Većim dijelom utakmice mogu biti jako zadovoljan igrom i ispunjavanjem taktičkih zadataka, a u konačnici jako nezadovoljan i nesretan rezultatom", nastavio je Bajramović, dodajući da se nadao boljem poslu u nadoknađivanju odsutnih Simona i Vladovića: "Alternative se nisu pokazale u mjeri u kojoj sam očekivao... Bilo je puno propusta vezano uz ono što smo dogovorili, poglavito u završnici, čemu je razlog, tvrdim, samo pomanjkanje svježine zbog malog broja rotacija."

Poput Mrava, i Dexia je nakon dva kola skupine F na omjeru 1-1, uz gostujući poraz u produžetku od Himika i prošlotjednih domaćih 91:65 protiv Galatasaraya. Belgijska momčad je, po Bajramovićevim riječima, pokazala najviše u prva dva nastupa u ovoj grupi: "Fizički su iznimno moćni, dosta atipični, pozicije im ne možete ni pretpostaviti - imaju polivalentne i jako energetski nabrijane igrače koji su u stanju pokriti bilo što od 'jedinice' do 'petice'. Vole brzu igru, dominiraju Amerikanci, trener im je Amerikanac, a znamo kakvu košarku to podrazumijeva."

Momčad trenera Chrisa Fincha je u dosadašnja dva kola ove skupine napadački bila predvođena dvojcem Torbert (18,5 poena po utakmici) - Sensley (18). Krilni centar Julian Sensley je s devet skokova po susretu glavni u toj kategoriji, dok je vodeći asistent Travis Conlan s prosjekom od pet po utakmici.

Oružja očito imaju dovoljno, a jesu li Mravi bez Simona i Vladovića dovoljno dobri da odgovore na prijetnje Dexije, doznat ćemo sutra navečer. Utakmica počinje u 18 sati.

Eurochallenge, skupina F, treće kolo:
Zagreb CO - Dexia Mons-Hainaut, Trnsko, utorak (9.12.), 18 h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!