Nogomet

Povratak odlaskom Ivankovića

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 08.12.2008.
Povratak odlaskom Ivankovića
Foto: Davor Sajko

Brazilac Sammir nerijetko je spominjan kao nasljednik Luke Modrića u Maksimiru, no pod Brankom Ivankovićem rijetko kad je zabljesnuo, dok mnogi primjećuju da mu je Marijan Vlak pronašao pravu ulogu u momčadi i sad njegove kvalitete dolaze ponovno do izražaja...

Najbolja momčad 18. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportnet.hr-a:

Vratar

Ivan Radoš (Croatia Sesvete) – Pri pogotku Zadra na samom početku utakmice omela su ga dvojica suigrača, a kasnije je uspješno skidao sve pokušaje protivničkih napadača, kako iz blizine, tako i iz daljine. Pravovremenim istrčavanjima na rub šesnaesterca znatno je olakšao posao svojoj obrambenoj liniji, koja nije morala riskirati s povratnim loptama po neravnom terenu.

Obrana

Damir Kreilach (Rijeka) – Mladi 19-godišnji branič odigrao je vrlo dobru utakmicu protekle nedjelje protiv vinkovačke Cibalije. Na svojoj je strani gotovo u potpunosti zatvorio prolaz protivničkim ofenzivcima te je među zaslužnijima što se mreža Rijeke ovog puta nije tresla.

Kaja Rogulj (Slaven Belupo) – Branič Slaven Belupa u posljednjih nekoliko kola jesenske polusezone istaknuo se svojim dobrim igrama iako njegova momčad i nije bilježila sjajne rezultate. U Osijeku je također odigrao iznimno dobro i protivnici su se vrlo teško nosili s njime.

Ivo Smoje (Osijek) – Utakmica u Gradskom vrtu odigrana je bez golova, pa je i domaća momčad bila prilično dobra u obrani, a standardno se najviše istaknuo Ivo Smoje, koji je zahvaljujući svojoj igri prema nekima i prvo ime te utakmice.

Veza

Ramon Fernandez (Rijeka) – Jedan od rijetkih argentinskih nogometaša u 1. HNL nakon samo dvije minute provedene na travnjaku doveo je Rijeku u vodstvo iznimno lijepom pogotkom nakon solo prodora i prolaska nekoliko braniča. Svojom igrom ukazao je na to da bi na proljeće nešto češće trebao dobiti priliku.

Drago Gabrić (Hajduk) – Veznjak Hajduka uspio je zatresti mrežu susjednog Šibenika i to je vrlo srčano proslavio, a tijekom ostatka utakmice na desnoj je strani obavljao vrlo dobro svoje zadatke. Bio je Gabrić standardno rastrčan i razigran te je time okrunio vrlo uspješnu polusezonu.

Goran Jurakić (Croatia Sesvete) – Razigrao je Jurakić sesvetsku Croatiju i postigao pogodak nakon ulaska u igru početkom drugog poluvremena. Aktivno je sudjelovao u svim brzim i kvalitetnim napadačkim akcijama svoje momčadi, a stigao je i zatvarati pokušaje Zadra na sredini terena.

Miljenko Mumlek (Varteks) – Jedan od najiskusnijih nogometaša u 1. HNL ponovno je odigrao vrlo dobro, godine očito nisu nikakav problem u njegovom slučaju. Svojim stalnim razigravanjima nerijetko je ugrožavao obranu Intera, kod drugog gola obavio i većinu posla koji su završili Lesjak i Novinić.

Sammir (Dinamo) – Brazilski veznjak koji je pod Brankom Ivankovićem igrao na mahove protiv Zagreba je bio iznimno razigran. Zagrebaši nisu znali kako ga zaustaviti pa je titulu najboljeg igrača utakmice izborio asistencijom Mandžukiću, ali i iznimno lijepim pogotkom.

Napad

Boško Balaban (Dinamo) – Jedan od najiskusnijih Dinamovaca u posljednje vrijeme igra o prilično dobro formi, pa se među strijelce upisao i zadnjem kolu ove polusezone. Modre je doveo u vodstvo, ali je ovog puta i svojom igrom bez lopte razveselio Dinamove navijače.

Nikola Kalinić (Hajduk) – Talentirani napadač Hajduka uvelike je olakšao svojim suigračima ranim vodećim pogotkom kojeg je zabio iz gotovo nemoguće pozicije. Prekinuo je tako svoj golgeterski post, ali je u drugom poluvremenu pokazao da zna i odlično asistirati kad je sjajno proigrao Gabrića.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!