Rukomet

Ulaznice u prodaji, ali…

Ivana Strahija • ponedjeljak, 08.12.2008.
Ulaznice u prodaji, ali…
Foto: Kristijan Komarica

Javljaju nam se ovih dana vjerni čitatelji, koji su kao većina pravih ljubitelja sporta među prvima krenuli osigurati svoje ulaznice za Svjetsko rukometno prvenstvo. Međutim, i on-line i na prodajnim mjestima – problemi.

Nekoliko čitatelja Sportneta obratilo nam se s problemima kod kupnje ulaznica za Svjetsko prvenstvo, dio koji će biti odigran u Zagrebu. Evo što je napisao jedan od njih:

"Već nekoliko dana pokušavam doći do informacija vezano za ulaznice za SP u rukometu i svaki dan mi je sve manje jasnije. Želim kupiti ulaznice za 2. fazu natjecanja u zagrebačkoj Areni, te za polufinale i finale. Ako odete na online prodaju u ponudi su samo sektori koji počinju sa brojem 300. Prema slici se da zaključiti da su to sektori na gornjem dijelu tribine ("katu"). Pošto želim kupiti ulaznice na donjem dijelu tribine (bliže parketu) nazvao sam informacije i pitao koji su to brojevi sektora i gdje se mogu kupiti. Gospodin mi odgovara da sektori označeni brojevima koji počinju sa 300 obuhvaćaju tribinu od parketa pa sve do krova…"

Nakon još nekoliko zanimljivih peripetija, od različitih shema sektora, potpuno oprečnih informacija o tome prodaje li se ili ne mjesto bliže parketu, naš čitatelj razočaran diže ruke od svega i priskrbljuje nama interesantnu temu za članak.

Ne budi lijen, kontaktirali smo glavnog i odgovornog (poznatog i kao jedinog čovjeka kojem je jasno apsolutno sve vezano uz prodaju ulaznica) Tvrtka Žideka, člana marketinškog tima Hrvatskog rukometnog saveza. On nam je kazao: "Istina je, za Arenu se prodaju ulaznice samo za gornje dijelove tribine. Tek nakon 15. prosinca počinjemo s prodajom mjesta bližih parketu", jasan je bio Židek.

A razlog? "Čekamo još posljednje upute od IHF-a i Sportfivea, koji će u svakom sektoru dvorane imati kamere, pa nam moraju dostaviti popis mjesta koja trebaju za opremu i tehničare te samu kameru. Bit će to nekih 16-17 kamera, a ne želimo da netko ostane bez ulaznice koju je platio."

Eto, sad znamo i to. Dakle, ukoliko želite čuti kakve točno upute izbornici daju svojim igračima za vrijeme minute odmora, možda čak uloviti loptu i slične radosti pravog sportskog spektakla, morat ćete pričekati drugi dio prosinca.

Židek nam je napomenuo da se za više od 50 ulaznica mogu napraviti predrezervacije i za taj donji dio gledališta, treba njemu samo poslati mejl. A što se tiče onih koji kupuju jednu, dvije ili pet ulaznica: "Mislim da neće biti problema za kupnju takvih pojedinačnih ulaznica. Treba samo doći na vrijeme. Do sada smo već prodali između 40 i 50 tisuća ulaznica u cijeloj Hrvatskoj, mislim da prodaja ide solidno", rekao je Židek.

Spomenut ćemo još i kako je središnji dio gledališta rezerviran za povlaštene ulaznice, koje županijski rukometni savezi mogu nabaviti za svoje klubove. Ukoliko imate "štelu", član ste rukometnog kluba ili pak saveza, savjetujemo taj način kupnje ulaznica, koje su značajno jeftinije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!