Nogomet

Dinamu velika novčana kazna

Ivor Krapac, Vedran Attias • četvrtak, 11.12.2008.
Dinamu velika novčana kazna
Foto: Davor Sajko

U zagrebačkom Dinamu su s nestrpljenjem, pa i strahom čekali današnju odluku Disciplinske komisije Uefe o kazni za bacanje baklji i kratkotrajni prekid utakmice u Udinama u proteklom kolu skupine D Kupa Uefe. Dočekao ih je žestoki udar po džepu...

Uzimajući u obzir da Dinamo nije prvi put "na udaru" zbog navijačkih nereda, Uefini disciplinci su zagrebačkim Modrima odredili visoku novčanu kaznu od 200.000 eura, što je, kako se navodi na Dinamovoj web-stranici, iznenadilo i šokiralo čelnike kluba.

"Osobno sam zaprepašten i zatečen visinom novčane kazne. Prema mojim saznanjima nijedan klub za slične incidente nije kažnjen tako drastičnom financijskom kaznom. Vezano za detalje o kazni do daljnjeg nemamo komentara", kazao je direktor Damir Vrbanović za klupsku web-stranicu nakon što je u Nyonu izrečena kazna.

Dinamo će kaznu platiti u - ratama. Točnije, u dvije rate. Naime, Modri moraju platiti 150.000 eura odmah za nerede "navijača" protiv Spartaka i u Udinama. Uefa je utakmicu i nerede na Spartaku procijenila na 50.000 eura, a onu u Udinama na 150.000.

Ostatak ukupne kazne Modri će sigurno platiti samo je pitanje - kada. Uefa se prilično ružno "našalila" s Dinamom i stavila uvjetnu kaznu od 50.000 eura koju će klub iz Maksimira platiti ako (bolje rečeno kada) navijači naprave sljedeći nered. Taj rok kušnje traje tri godine.

Nažalost, svakome je jasno kako Dinamo već danas može početi štedjeti za ovih drugih 50.000 eura: "To je smiješno jer je zaista teško očekivati da u sljedeće tri godine neće biti nikakvih nereda", komentirao je direktor Vrbanović.

Naravno, Dinamo ima pravo na žalbu, no pitanje je koliko će ista uroditi plodom s obzirom na prilično "debeli folder" koji Uefa redovito nadopunjava, a ime mu glasi: "Dinamo Zagreb fans".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!