Zimski sportovi

Kostelić u sjajnoj poziciji

Petar Plevnik • petak, 12.12.2008.
Kostelić u sjajnoj poziciji
Foto: Nikola Movrić

Odlične vijesti stižu nakon prvog dijela superkombinacije u Val'dIsereu. Nakon odvoženog superveleslaloma Ivica Kostelić nalazi se na odličnom trećem mjestu, a kako vodeći Carlo Janka te drugoplasirani John Kucera nisu slalomaši, Ivica je trenutno u najboljoj poziciji uoči vožnje slaloma. Dobar nastup imao je i Natko Zrnčić-Dim, koji se trenutno nalazi na 17. mjestu...

Sjajan posao odradio je Ivica Kostelić nakon prvog dijela superkombinacije. Na tehnički vrlo zahtjevnoj stazi koju je postavio Austrijanac Andy Evers Ivica je pametnom vožnjom ostvario treće vrijeme s 36 stotinki zaostatka za vodećim Švicarcem Carlom Jankom, dok je na drugom mjestom Kanađanin John Kucera.

Glavni konkurenti Ivici uoči slaloma biti će svakako Austrijanac Benjamin Raich te Amerikanac Ted Ligety, koji dijele četvrto mjesto, sa svega pet stotinki zaostatka za Kostelićem. U borbi za pobjedničko postolje svakako je i šestoplasirani Daniel Albrecht, koji za Kostelićem zaostaje 11 stotinki.

Od skijaša koji se mogu upustiti u borbu za vrh svakako treba izdvojiti i odličnog slalomaša Šveđanina Markusa Larssona na osmom mjestu te ponajboljeg slalomaša svijeta u ovom trenutku - domaćeg favorita Jean-Baptiste Grangea, kojeg ne treba otpisati unatoč 12. mjestu i gotovo sekundom zaostatka za Kostelićem.

Treba napomenuti i kako je superveleslalom donio velik broj odustajanja. Od prve sedmorice skijaša, čak njih pet nije završilo stazu, a dobra vijest za Kostelića je da bolje sreće nije bio ni jedan od glavnih favorita za pobjedu Bode Miller, koji je tako još jednom ostao bez prilike da dođe do bodova, dok utrku nije završio ni vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Aksel Lund Svindal.

Zadovoljan svojim nastupom može biti Natko Zrnčić-Dim. Natko je utrku završio s vremenom 1:12.66, dovoljno za 17. mjesto. Iako zaostatak od 1.64 sekunde za vodećim Jankom izgleda puno, ukoliko Natko dobro odvozi slalom mogao bi se nadati plasmanu među deset najboljih, što bi bio sjajan rezultat za mladog Zagrepčanina.

Treći hrvatski predstavnik, Dalibor Šamšal sa startnim brojem 59, nije uspio završiti utrku.

Slalom je na rasporedu u 15 sati i 45 minuta.

Superkombinacija, superveleslalom:
1. Carlo Janka (ŠVI) 1:11.00
2. John Kucera (KAN) +0.21
3. Ivica Kostelić (HRV) +0.36
4. Benjamin Raich (AUT) +0.41
4. Ted Ligety (SAD) +0.41
6. Daniel Albrecht (AUT) +0.47
7. Peter Fill (ITA) +0.71
8. Markus Larsson (ŠVE) +0.83
9. Didier Defago (ŠVI) +1.04
10. Patrick Staudacher (ITA) +1.17
...
17. Natko Zrnčić-Dim (HRV) +1.66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!