Nogomet

Van Bastenova čistka, Cvitanić siguran

Zoran Zdelar • petak, 12.12.2008.
Van Bastenova čistka, Cvitanić siguran
Foto: EPA

Ajax će, čini se, tijekom siječanjskog prijelaznog roka morati napustiti nekoliko nogometaša zbog želje Van Bastena za manjom momčadi...

Trener amsterdamskog Ajaxa, Marco van Basten, ima namjeru tijekom siječnja smanjiti broj nogometaša u svojoj momčadi s obzirom da je zaključio kako mu nisu potrebna čak 28 nogometaša na raspolaganju.

44-godišnji Nizozemac, koji je tijekom svoje trenerske karijere dosad vodio tek Ajaxovu rezervnu momčad i nizozemsku reprezentaciju, želi smanjiti u svom klubu broj nezadovoljnih igrača, a njih je trenutno poprilično. Konkurencija je nerijetko pozitivna stvar, no očito prevelika konkurencija ponekad zna imati i negativnih učinka.

"Broj od 28 igrača u momčadi je prevelik. Za mene bi idealna momčad trebala imati otprilike 24 člana, rekao je Van Basten De Telegrafu te nema sumnje da neki imaju još vrlo malo vremena dokazati da zaslužuju Ajaxov dres.

Argentinac s hrvatskom putovnicom koji se nada da će igrama u Ajaxu zaslužiti poziv Slavena Bilića ne bi se trebao naći na listi otpisanih. Dario Cvitanić gotovo sigurno će i u veljači nositi dres istog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!