Zimski sportovi

Hrvatice na premijeri La Moline

Petar Plevnik • petak, 12.12.2008.
Hrvatice na premijeri La Moline
Foto: Davor Sajko

Po prvi puta u povijesti La Molina biti će domaćin Svjetskog kupa. Čast da isprobaju ovo španjolsko skijalište dobile su veleslalomašice i slalomašice, a u borbu za bodove će i naše Ana Jelušić i Nika Fleiss...

Šest je utrka iza najboljih svjetskih skijašica ove sezone. Teško se može reći da je vodeća pozicija Lindsey Vonn iznenađenje, budući da je Amerikanka i ove sezone potvrdila svoju svestranost, upisavši slalomsku pobjedu u Leviju te spustašku u Lake Louiseu.

Stoga bi drugoplasirana u ukupnom poretku Tanja Poutiainen svoju prigodu za dostizanje zahuktale Amerikanke mogla imati upravo sutra u La Molini, kada je na rasporedu utrka veleslaloma. Naime, Finkinja je zahvaljujući dva druga mjesta u dva dosad vožena veleslaloma trenutno vodeća u ovoj disciplini.

Biti će zanimljivo vidjeti i može li senzacionalna pobjednica iz Aspena Thessa Worley još jednom iznenaditi, a nakon razočaravajućeg dosadašnjeg dijela sezone povratak među najbolje svakako će tražiti i prošlosezonska osvajačica Malog kristalnog globusa u veleslalomu, Talijanka Denise Karbon.

Što se tiče naših cura, Ana Jelušić i Nika Fleiss svoju će prigodu tražiti ponajprije u nedjeljnom slalomu. Ipak, Nika je u Aspenu pokazala da i u veleslalomu može do dobrog rezultata, a i ovaj će put naše cure na putu do druge vožnje imati prepreku u visokim startnim brojevima; Nika ima broj 57, a Ana 58

Subotnji veleslalom na rasporedu je u 9:30 i 12:30, a u istom terminu vozi se i nedjeljni slalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!