Ostali sportovi

Preskar protiv Blaska u Kličkovih K-2

Maja Giljanović • subota, 13.12.2008.
Preskar protiv Blaska u Kličkovih K-2

Mario Preskar nakon spariranja WBC svjetskom prvaku Vitaliju Kličku te zadnjih dvadesetak dana bratu mu Vladimiru za njegovu obranu WBO i IBF naslova vraća se večeras u ring...

24-godišnjak je u listopadu u Austriji dogovorio meč protiv Hans Jörg Blaska, a Nijemac će mu biti prvi protivnik od svibanjskog raskida suradnje s kontroverznim promotorom Don Kingom. Radi se o višem, težem i starijem borcu (10 centimetara, 10 kilograma i 10 godina), ali naš Preskar koji je dosad u karijeri ubilježio 13 pobjeda (osam nokauta) i dva remija slovi za izrazitog favorita.

"Ni najmanje ne sumnjam u svoju pobjedu, ali Nijemca ne mislim podcijeniti. Svjestan sam, međutim, svojih vrijednosti i šanse koja mi se ovom borbom otvara", izjavio je Preskar.

Zagrepčanin je, naime, s promotorskom kućom K-2 upravo Vitalija i Vladimira Klička dogovorio sve detalje vezane za petogodišnji ugovor i još im preostaju samo formalnosti oko potpisa, a zakazanih dan poslije borbe.

Preskar je impresionirao braću. Najprije je Vitaliju sparirao za listopadski povratniči meč protiv Samuela Petera, a zadnja je tri tjedna na Mallorci trenirao s Vladimirom za njegovu večerašnju obranu IBF i WBO naslove protiv Hasima Rahmana.

Trener mlađeg Klička Emanuel Steward Preskarovom je Leonardu Pijetraju primjerice povjerio: "Prvi puta vidim teškaša ovako brzog i agresivnog, a u boksu sam pola stoljeća".

Preskar će protiv Blaska u ring prvi put nakon 29. rujna lani kada je u Oldenburgu izvukao samo remi protiv Južnoafrikanca Miyana Solomonsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!