Ostali sportovi

Kličko ne podcjenjuje Rahmana

Maja Giljanović • subota, 13.12.2008.
Kličko ne podcjenjuje Rahmana
Foto: EPA

Svjetski prvak Vladimir Kličko večeras u Mannheimu brani svoje IBF, IBO i WBO naslove protiv bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka Hasima Rahmana...

Amerikanac je prije samo mjesec dana prihvatio izazov uskočivši umjesto ozlijeđenog Rusa Aleksandra Povetkina, a nakon što je u ponedjeljak sletio u Njemačku jasnije postaju riječi Klička i trenera mu Emanuela Stewarda: "Izuzetno smo fokusirani. Svjesni smo Hasimovog udarca i držimo da nam je opasniji protivnik od Povetkina".

Rahman je, naime, na vaganje stigao savršeno dotjeran, a 115 kilograma "žive vage" potvrđuje da je u ovih manje od mjesec dana "sparirao više od 100 rundi": "Fit je, savršeno fizički, ali i psihički pripremljen", izjavio je Amerikančev menadžer Steve Nelson.

36-godišnjak je postao svjetski WBC i IBF prvak šokiravši Lennoxa Lewisa u travnju 2001. nakon čega mu je novopečeni stanovnik Boksačke Kuće slavnih samo sedam mjeseci kasnije uzvratio. Rahmanu - u kolovozu slavio protiv Monte Barretta - je u studenom 2005. WBC dodijelila pojas nakon odustajanja Vitalija Klička od njihove borbe zbog ozljede koljena, a zadržao ga je sljedećih deset mjeseci (Oleg Maskajev).

Kličku je, pak, Rahman šesta obrana IBF naslova otkako ju je zaslužio u travnju 2006. protiv Chrisa Byrda, a treća u 2008. nakon Sultana Ibragimova u veljači i Tony Thompsona u srpnju. Ukrajinac nije izgubio više od četiri godine, ali Rahman vidi svoju šansu: "Vladimir je u ovom trenutku najbolji, ali od večeras ću to biti ja. A gdje ćeš veće i slađe pobjede od slavlja nad najboljim?"

Kličko je svjestan da je "Rahmanu ovo zadnja šansa da vrati naslov svjetskog prvaka" te očekuje kaže "izvrstan meč".

Nova TV izravno će se u SAP-Arenu u Mannheimu uključiti oko 22.30, a specijalitet večeri nakon među ostalima i borbe našeg Preskara i Nijemca Blaska je oko 23 sata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!