Zimski sportovi

Moelgg vodi, Kostelić među deset

Petar Plevnik • subota, 13.12.2008.
Moelgg vodi, Kostelić među deset
Foto: Nikola Movrić

Nakon prve vožnje veleslaloma u Val'dIsereu u vodstvu je Talijan Manfred Moelgg, a uzbudljivu drugu vožnju jamče mali zaostaci prvih pratitelja Aksela Lunda Svindala i Massimiliana Blardonea. Nakon jučerašnjeg razočaranja u superkombinaciji, Ivica Kostelić drži vrlo dobro deveto mjesto...

Nakon jučerašnjih uzbuđenja u superkombinaciji, teško bi smo mogli reći da je današnja prva vožnja veleslaloma ponudila neko spektakularno skijanje. Dosta zahtjevno postavljenu stazu najbolje je odvozio Talijan sa startnim brojem dva Manuel Moelgg, koji je utrku završio s vremenom 1:11.50.

Ipak, da bi u drugoj vožnji moglo biti uzbuđenja svjedoči svega 15 stotinki zaostatka Aksela Lunda Svindala te 23 stotinke Massimiliana Blardonea za vodećim Taljanom, a veliki potencijal odličnim četvrtim mjestom sa svega 45 stotinki zaostatka potvrdio je mladi Švicarac Carlo Janka.

Možda malo razočaranje za domaćine je tek osmo mjesto Jean-Baptistea Grangea, koji je imao odlično prolazno vrijeme, ali je na sredini staze desnim ramnom pogodio jedna vrata te umalo izletio, što je u konačnici rezultiralo 1.27 sekundom zaostatka za vodećim Talijanom.

Uoči nastupa Ivice Kostelića bilo je dosta strijepnje, budući da se iz hrvatskog stožera u Val'dIsereu pronio glas o velikom Kostelićevom razočaranju nakon jučerašnje pogreške u superkombinaciji. Ako je suditi prema prvoj vožnji jučerašnji nastup nije se odrazio na Ivicu, koji je i danas dokazao kako je u vrlo dobroj formi.

Iako je vozio nešto opreznije u srednjem dijelu staze, što mu je u jednom trenutku donijelo zaostatak od 1.81 sekunde, u donjem dijelu Ivica je odvozio odlično, u konačnici dovoljno za vrlo dobro deveto mjesto sa zaostatkom od 1.45 u odnosu na Moelgga.

Drugi hrvatski predstavnik Natko-Zrnčić Dim sa startnim brojem 72 nije uspio završiti utrku.

Val'dIsere, veleslalom, prva vožnja:
1. Manfred Moelgg (ITA) 1:11.35
2. Aksel Lund Svindal (NOR) +0.15
3. Massimiliano Blardone (ITA) +0.23
4. Carlo Janka (ŠVI) +0.45
5. Hannes Reichelt (AUT) +0.85
6. Marc Berthod (ŠVI) +0.90
7. Didier Cuche (ŠVI) +1.03
8. Jean-Baptiste Grange (FRA) +1.27
9. Ivica Kostelić (HRV) +1.45
9. Ted Ligety (SAD) +1.45
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!