Vodeni sportovi

"Pojma nemam čemu diskvalifikacija"

Maja Giljanović • subota, 13.12.2008.
"Pojma nemam čemu diskvalifikacija"
Foto: FaH

Direktor hrvatske reprezentacije Tomislav Karlo siguran je da je diskvalifikacija Duje Draganje zakinula Splićanina i Hrvatsku za sigurnu medalju...

Europska je bronca na 50 slobodno prvog dana nakon što je jučer zbog bolova u ramenu odustao od nastupa na 100 slobodno trećeg dana u kvalifikacijama na 100 mješovito isplivao drugi najbolji rezultat iza samo Petera Mankoča.

Tih njegovih 52.99 - Slovenac je plivao 52.85 - na semaforu je, međutim, svijetlilo samo minutu-dvije jer je Draganja diskvalificiran nakon što je navodno pogriješio na prijelazu iz leđnog u prsno.

Navodno jer TV snimka nije potvrdila navode engleske sutkinje Allison Finlayson. Naš je Savez smjesta uložio žalbu, ali zaludu - vrhovni sudac 12. Europskog prvenstva Craig Hunter je podržao svoju sunarodnjakinju, diskvalifikacija je potvrđena, a Engleskinja je divnog li čuda netragom nestala.

Naše olimpijsko srebro nije spominjao nikakve urote, ali da ga diskvalifikacija boli - boli: "Prvi sam put u životu diskvalificiran i to zbog nečega što nisam napravio. Siguran sam da na prijelazu iz leđnog u prsno nisam nogama radio delfin jer sam baš pazio i nisam želio nekom nesmotrenošću kompromitirati borbu čak i za medalju. Plivao sam sjajno, ali nema drugo nego sve što prije zaboraviti i novu medalju pokušati osvojiti na 50 delfin".

Sreća u nesreći je da je profitirao Dominik Straga. 20-godišnjak je 10. (53.96), a polufinale bi da je Dujino vrijeme vrijedilo zbog kvote od samo dvojice iz pojedine države propustio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!