Ostali sportovi

Mladost i Karlovac u finalu Kupa

Branimir Korać • subota, 13.12.2008.
Mladost i Karlovac u finalu Kupa
Foto: Davor Sajko

Sisak je domaćin završnog turnira Kupa Hrvatske za odbojkaše, a nakon današnjih polufinalnih dvoboja dobili smo finaliste. Za trofej pobjednika Kupa igrat će Karlovac i zagrebačka Mladost...

Prema viđenom na parketu SD Brezovica u Sisku, Mladost i Karlovac potpuno zasluženo igrat će u finalu Kupa. Karlovac je u prvom polufinalnom dvoboju posve nadigrao momčad Zagreba svladavši ih 3:0 dok je u drugom polufinalu pred više od tisuću gledatelja Mladost u neizvjesnom susretu s 3:1 bila bolja od organizatora turnira, momčadi Siska.

Prvi s na parket Brezovice izašli odbojkaši Zagreba i Karlovca. Zagrebaši su kao sudionici Srednjoeuropske lige bili lagani favoriti, međutim Karlovčani su odigrali sjajan meč i posve nadigrali Zagrepčane. Posebno dobro Karlovac je odradio prvi set u kojem je stvorio visoku prednost, poveo 20:12 i riješio pitanje seta. Na kraju je bilo 25:16.

I u drugom setu Karlovčani su se odvojili, odmah pobjegli na 6:3 i sve do sredine seta Zagreb se nije oporavio. Te sredinom seta Zagrepčani rade seriju 5:0 na servisu Polića i smanjuju na 18:17, ali Karlovčani predvođeni raspoloženima Krnićem i Perisom odlaze na 23:19 i uzimaju set 25:22.

U trećem setu igralo se poen na poen nakon što je Karlovac poveo 6:2, a Zagreb izjednačio 7:7, sve do sredine seta kada Karlovčani rade seriju 4:0 i dolaze do vodstva 19:16. Do kraja meča rutinski su održali prednost i s 25:22 ulaze u finale.

Nešto više od sat vremena kasnije na parket gotovo posve ispunjene dvorane u Sisku izašli su domaćin Sisak i Mladost. Pomlađena momčad Mladosti predvođena Radom Malevićem pokazala je veliki potencijal i uzdignutih ruku napustila parket.

U prvom setu presudili su trenuci dekoncentracije kod domaćina u samoj završnici seta. Kod 23:23 imao je Sisak dobar napad, međutim Mladost se obranila da bi na set lopti Siščani nesporazumom na mreži poklonili Mladosti prvi set.

Uslijedilo je odlično razdoblje igre domaćina koji vrlo brzo stvaraju prednost i bježe na 11:5. Prednost između četiri i šest poena imaju najvećim dijelom drugog seta da bi u završnici Mladost servisima Ivaniševića zaprijetila i došla na 22:20. Ipak do kraja seta Siščani sređuju redove i s 25:22 poravnavaju na 1:1.

Treći set donio je potpuni pad u igri Siska. Mladost se odmah odvojila, povela 10:4, u nekoliko navrata Sisak je uspio smanjiti na tri poena zaostatka, ali Mladost je odgovarala novim serijama i imala do kraja seta i devet poena prednosti. Set su Mladostaši uzeli s lakih 25:16 u jednom od najlošijih setova Siska ove sezone.

Da je treći set bio samo trenutak slabosti, domaćin je pokazao u četvrtom setu kada je najvećim dijelom igrao sjajno. Tako su Siščani sredinom seta imali 18:15 i dobru situaciju uoči završnice. No kao da su se uplašili mogućnosti ulaska u peti set i pobjede, Siščani ponovno padaju i Mladost radi preokret te vodi 20:19. Kada su Mladostaši došli na 23:21, činilo se da je gotovo, međutim Tešić i Tepavac vraćaju Sisak u igru. Zaigralo se poen na poen, Mladost je prve dvije meč lopte propustila da bi treću ipak realizirala nakon što je Kostelac dirao mrežu.

Finalni dvoboj na rasporedu je u nedjelju u 19:30, a u 16:30 na parket će izaći u susretu za treće mjesto Zagreb i Sisak.

Polufinale Kupa:
Karlovac - Zagreb 3:0 (25:16, 25:22, 25:22)
Sisak - Mladost 1:3 (23:25, 25:22, 16:25, 25:27).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!