Košarka

Drugoligaši šokirali Alkar i Svjetlost

Bernard Jurišić • nedjelja, 14.12.2008.
Drugoligaši šokirali Alkar i Svjetlost
Foto: Sebastian Govorčin

Oba drugoligaša koja su ušla u završnicu Kupa Krešimira Ćosića bila su uspješna u okršajima s prvoligašima. Zadarska Voštarnica i Vrijednosnice OS Darda izbacili su Brođane i Sinjane...

Dva drugoligaša kreirala su iznenađenja u 1. kolu završnice Kupa Krešimira Ćosića. Zadarska Voštarnica u Jazinama je pobijedila Svjetlost Brod 73:67 i plasirala se u 2. kolo gdje je naredne subote čeka Zabok. Pobjednik tog dvoboja u četvrtfinalu ide na Cibonu, s tom razlikom da bi Zadrani ugostili "vukove", a Zabočani gostovali u Draženovom domu.

Drugo iznenađenje priredile su Vrijednosnice OS Darda, izbacivši Alkar pobjedom 73:71. Sinjani su na poluvremenu vodili 30:42, no domaći drugoligaš odličnim je drugim poluvremenom osigurao dolazak Cedevite u narednom kolu. Pobjednik tog susreta u četvrtfinalu će ugostiti Zagreb CO.

Uzbudljiva utakmica igrana je u Trogiru. Domaći prvoligaš pobijedio je Dubravu 83:82 i u sljedećem kolu gostuje kod Borik Puntamike u Jazinama. Ako prođu i tu prepreku Trogirani će u svojoj dvorani ugostiti Zadar, u suprotnom će Jazine u četvrtfinalu vidjeti gradski derbi.

U petak je riječki Kvarner pobijedio na gostovanju u Dubrovniku 89:85, pa će u sljedećem kolu gostovati na šibenskom Baldekinu. Pobjednik tog okršaja u četvrtfinalu će gostovati na splitskim Gripama.

Završnica Kupa Krešimira Ćosića, 1. kolo:

Dubrovnik - Kvarner 85:89
Voštarnica - Svjetlost 73:67
Vrijednosnice OS Darda - Alkar 73:71
Trogir - Dubrava 83:82

Završnica Kupa Krešimira Ćosića, 2. kolo (20. prosinca):

Šibenik - Kvarner
Voštarnica - Zabok
Vrijednosnice OS Darda - Cedevita
Borik Puntamika - Trogir

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!