Ostali sportovi

Kličko u stilu protiv Rahmana

Maja Giljanović • nedjelja, 14.12.2008.
Kličko u stilu protiv Rahmana
Foto: EPA

Vladimir Kličko obranio je svoje WBO, IBF i IBO naslove svjetskog prvaka tehničkim nokautom u sedmoj rundi protiv Hasima Rahmana...

Borba Ukrajinca i nekadašnjeg dvostrukog svjetskog prvaka zaustavljena je u sedmoj rundi nakon serije brutalnih udaraca Klička po Amerikančevoj glavi koji su 36-godišnjaka koji se jedva održavao na nogama zabili u užad.

Rahman je u nokdaunu bio još u šestoj rundi, a ljevicom ga je Kličko kojeg je na Mallorci zadnja tri tjedna "utreniravao" naš Mario Preskar - i Zagrepčanin protiv Blaska i skorašnji mu poslodavac (promotorska kuća K-2 braće Kličko) iz dvadesetak su dana u Camp del Solu izvukli maksimum.

Dok se sudac Tony Weeks napokon nije smilovao i u 44. sekundi sedme runde spasio Rahmana daljnjih batina, 32-godišnji Ukrajinac je osvojio svih šest rundi, a Rahman mu se praktički ni u jednom trenutku nije niti približio: "Pokušao sam ga se otresti još prije, ali je bio odlučan i odolijevao je što je dulje mogao. Vidjelo se da je maksimalno fokusiran i nije ga bilo lako slomiti. Svaka mu čast, ali ipak sam ja najbolji", izjavio je.

Trener mu je Emanuel Steward potvrdio: "Vladimir je bio strpljiv i u tančine u djelo sproveo dogovorenu taktiku".

Mlađem Kličku ovo je šesta obrana naslova osvojenog protiv Chrisa Boyda 2006., treća u 2008., ali sljedeća nam svima razbuktava maštu. Rahman (45-7-2) koji je svjetski prvak prvi put postao senzacionalnom pobjedom nokautom u petoj rundi protiv Lennoxa Lewisa 2001. u Južnoafričkoj Republici zapravo je upao u zadnji tren prije mjesec dana umjesto ozlijeđenog Aleksandra Povetkina.

A Rus u karijeri nema nijedan jedini poraz (16-0). Kličko je, pak, sada na 52-3 i baš Povetkina smatra jednim od trojice - druga dvojica su Nikolaj Valujev i Cristobal Arreola - koji predstavljaju novi zamah u svijetu superteškaša.

Konferenciju u Mannheimu je privatizirao David Haye - Britanac je, naime, izazvao starijeg Klička. 36-godišnjak je u listopadu protiv Samuela Petera vratio WBC pojas, a nekadašnji WBA, WBC i WBO prvak u teškoj kategoriji je sebi utuvio da je nakon debija među "velikima" protiv Monte Barretta u studenom spreman sučeliti se kaže "najvećem".

Vitalij Kličko je samo kratko prokomentirao: "Pričekajmo 2009.", dok kuloari naglašavaju da se 28-godišnjak (22-1) ima još "o-ho-ho" dokazati prije nego se suprotstavi velikom Kličku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!