Zimski sportovi

"Sada čekam Svjetsko prvenstvo"

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.12.2008.
"Sada čekam Svjetsko prvenstvo"
Foto: EPA

Carlo Janka sjajnom je jučerašnjom drugom vožnjom veleslaloma u Val d'Isereu uspio dokazati da bljeskovi s početka sezone kao i senzacionalno drugo mjesto u spustu u Lake Louiseu nisu bili slučajni. Janka je u veleslalomu na stazi koja će u veljači ugostiti Svjetsko prvenstvo iza sebe ostavio velikane kao što su Aksel Lund Svindal, Bode Miller, Ted Ligety, Didier Cuche...

Mladić iz švicarskog Obersaxena u prošloj je sezoni najbolji rezultat u Svjetskom kupu ostvario upravo u Val d'Isereu i to u superkombinaciji kada je osvojio osmo mjesto. Da mu staza itekako odgovora te da će biti veoma opasan ako zadrži ovu formu i na SP-u, pokazao je i u superkombinaciji u petak kada je ostvario najbrže superveleslalomsko vrijeme.

"Staza mi definitivno odgovara, tehnički je vrlo zahtjevna što paše mojim željama i opremi. Danas mi se poklopilo, bila je to savršena kombinacija dvije vožnje. Ovo je najsretniji dan u mom životu, s ovom sam si pobjedom jako dignuo samopouzdanje i sada s visoko uzdignutom glavom gledam prema Svjetskom prvenstvu.", rekao je nakon utrke te kratko dometnuo kako mu je glavni cilj u narednim sezonama postati vrhunski skijaš u svim disciplinama, pa i jednog se dana boriti za Veliki kristalni globus.

Ako sada mislite da je Jankova pobjeda senzacija što bi tek rekli onda za Francuza Gauthiera De Tessierea, koji je do trećeg mjesta došao startavši prvi u drugoj vožnji! "Sreća da sam startao prvi u drugoj vožnji, to mi je puno pomoglo da ostvarim ovaj rezultat. Ovo je za mene i neka vrsta osvete svim problemima s kojima sam se suočio poslije ozljede koljena u ožujku prošle godine. Prošle sam se sezone za nastupe u Svjetskom kupu morao kvalificirati preko Europa kupa, bilo je teško ali me i dosta motiviralo."

Danas skijaši još voze i slalom u istom skijalištu, a zanimljivo će biti vidjeti može li do slavlja kojim bi Francuzima maksimalno uljepšao vikend, još jedan domaći adut, Jean Bapiste Grange, slavodobitnik iz prošle slalomske utrke u Leviju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!