Košarka

"Najvažnija dva boda"

Martina Oštrić • nedjelja, 14.12.2008.
"Najvažnija dva boda"
Foto: Ivana Jurica

Rezultatom 87:80 Zadar je pred domaćom publikom došao do nove pobjede. Stradala je Union Olimpija, predvođena novim trenerom Jurom Zdovcem koji neće po lijepom pamtiti debitantski nastup na Višnjiku. U nastavku pročitajte što su izjavila oba trenera te poneki igrač pobjedničke momčadi...

Olimpijin trener Jure Zdovcčestitao je Zadru na zasluženoj pobjedi. "Mi smo imali svoje prilike, bili smo u utakmici, no napravili smo nekoliko gluposti. Imali smo probleme protiv zone jer smo neuigrani, ali svejedno dečki su se borili, što pokazuje 29 osobnih grešaka, a to je meni najbitnije". Zdovc smatra da im je ovo dobar vjetar u leđa za daljnje utakmice, no s druge strane smatra da ih čeka još puno posla.

Zadarski trener Aleksandar Petrović smatra da je punio razloga zašto je ova utakmica bila ovakva, a jedan od njih je taj što im je u goste došao euroligaš koji odigrao odličnu utakmicu. "Promjena trenera u startu zna dati kratkoročnih brzih bodova".

"Dosad u Zadru nismo odigrali ovakvu utakmicu, sve su bile od 20-40 koševa razlike, tako da još nijednom odigrali ovakav profil utakmice. Zato je važno da smo se probili, da smo dobili dva boda koja će nam puno značiti jer sad dolazi serija velikih utakmica u Višnjiku."

Aco smatra da su problemi nastali u prvom poluvremenu gdje su odigrali svilenu obranu, zabili 46 koševa uz četiri promašena slobodna bacanja Jubyja Johnsona, i to je ono što Zadar može - svakom uvaliti po 50 koševa u poluvremenu, međutim, "od prve dvije trice Zupana u jednostavnoj rotaciji nismo bili "na ruci", do prodora gdje su naši centri bili prisiljeni rotirati iza njihovih leđa i zakucavati. Završilo je jedan razlike, i tu su Slovenci vidjeli svoju šansu.

"Jedini mogući način za pobjedu bio je ići koš za košem", smatra Aco dodavši kako im je zona pomogla u ključnim trenucima jer su razbili napadački ritam Olimpije i dovela njegovu u situaciju da se osjećaju komfornije na terenu.

Zadrani su opet imali problema s Dixonom, ovaj put je u pitanju distorzija drugog zgloba, no nije tako ozbiljno, pa se Petrović nada da će biti spreman.

Najboljem igraču utakmice, Deyanu Ivanovu najvažnije je da je njegova momčad pobijedila. "Na početku smo odigrali napadačku utakmicu, što je dobro za publiku, ali drugo smo poluvrijeme igrali kako bi dobili utakmicu", završio je Bugarin koji je šepajući zbog udarca napustio teren.

Kapetan Zadrana Todor Gečevski smatra da je Olimpija odlična ekipa, koja je danas pokazala sve svoje kvalitete. "Odlično su igrali u napadu, a mi u prvom dijelu nismo odigrali dobru obranu". Misli kako su svojim protivnicima dali dosta prostora, a oni su samopouzdanje i držali ga do kraja.

"U drugom smo poluvremenu igrali bolje u obrani, no napad je zakazao. Na kraju je sve dobro završilo. Osvojili smo dva boda, što smo, nakon svih turbulencija proteklog tjedna i očekivali". Na novinarsko pitanje što je bilo sa sucima pri kraju utakmice Geč je je odgovorio da su sudili normalno i odradili svoj posao. "Mi smo napravili mali pritisak, no ipak smo, bili smo bolji i zato smo dobili".

Roku Stipčeviću je ovo iznimno bitna pobjeda za zadarsku momčad. "Nastavljamo s pobjedama i igrom koju smo započeli u Francuskoj da uđemo u mini-seriju pobjeda, ali i općenito zbog atmosfere i svega što nas je pratilo zadnjih dana", kazao nam je Stipčević koji misli da je, bez obzira kako su igrali pobjeda najvažnija. Smatra da u obrani trebaju biti kolektivniji i agresivniji, s još više želje, a onda će lakše dobivati utakmice.

Zadar je nakon dugo vremena bio kompletan, no Dixon je na utakmici izvrnuo zglob druge noge. Ipak, Stipčević misli da to i nije neka velika distorzija, te da je glavno da je momčad kompletna.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!