Košarka

Rađa ponudio ostavku, Čizmić trener

Bernard Jurišić • srijeda, 17.12.2008.
Rađa ponudio ostavku, Čizmić trener
Foto: Davor Sajko

Slobodan Subotić iznenadno je napustio Gripe nakon četvrtog poraza Splita CO u nizu. Predsjednik kluba Dino Rađa danas je svoj mandat stavio na raspolaganje Skupštini kluba, usput imenujući Tea Čizmića novim prvim trenerom...

Slobodan Subotić odstupio je s mjesta trenera Splita CO. Posve iznenada, crnogorsko-slovensko-hrvatsko-grčki trener odradio je trening i priopćio igračima i suradnicima da odlazi. Predsjednik i Subotićev vjenčani kum Dino Rađa priznao je da to nije očekivao.

"Moram priznati da sam iznenađen, jer se nisam nadao tako radikalnom Subotićevom potezu. Financijska je situacija teška svugdje, ne samo kod nas. Žao mi je što je otišao, pokušao sam sve kako bih ga odgovorio, no njegova je odluka konačna."

Rađa je i sam ponudio ostavku Skupštini kluba. "S obzirom da sam ga ja doveo, smatram moralnim da i sam ponudim ostavku Skupštini kluba koja je na rasporedu 23. prosinca. Ako ima netko bolji i sposobniji, ja sam istog trena spreman otići i dati mu punu podršku. S obzirom da sumnjam da će se takav pojaviti, odmah ću reći da nemam pravo uteći i neću. Nečiji je otac plaćao trenere koji su mene trenirali, struju i vodu i omogućio i meni da izgradim ime u ovom klubu. Zbog toga smatram da je i moja dužnost pomoći ovom klubu koliko mogu."

Je li financijska situacija na Gripama zaista tako teška?
"Situacija nije ni bolja ni lošija nego što je u zadnjih 6 godina, ali na kraju balade igrači na ovaj ili onaj način uvijek budu plaćeni. Pasji je život stalno obilaziti pragove i moliti za novce, a posebno me razočarava što ni naši dobri rezultati i puna dvorana nisu puno toga promijenili."

Jeste li razočarani naprasitim odlaskom Subotića s mjesta trenera?
"Čovjek se umorio i ja ga razumijem. Da se rodio u Splitu možda bi drugačije reagirao, no zahvalan sam mu na svemu što je napravio za ovaj klub. Sjetite se samo u kakvoj smo situaciji bili kad je dolazio, a odtad smo igrali finale doigravanja i često imali pune tribine."

Postoji li mogućnost da se Subotić i dalje zadrži u klubu, primjerice na poziciji sportskog direktora?
"Nadam se da ćemo ga zadržati barem na funkciji sportskog direktora. Ali o tome ćemo razgovarati nakon što se 'ohladi', prerano je pričati o tome".

Koliko vam je pomagao Grad i kakva je budućnost Splita CO?
"Cibona i Zadar imaju veliku potporu svojih gradova i bez toga nema uspjeha. Ne radi se tu samo o Poglavarstvu, nego i o tvrtkama, društvu općenito. Split CO se mora preoblikovati, Hajduk nam je pokazao put i mislim da moramo uskoro krenuti tim putem. Ako to ne uspije, moramo prihvatiti da je naša razina hrvatska liga i s tim se pomiriti."

Momčad će nastaviti voditi dosadašnji Subotićevi pomoćnici, među kojima će Teo Čizmić biti prvi trener. Bit će to njegov prvi samostalni trenerski posao.

"Momčad će do kraja sezone, a ja se nadam i duže, voditi Teo Čizmić, s pomoćnicima Domagojem Kojundžićem i Damirom Tvrdićem. Imamo puno povjerenje u njih, poznaju momčad i mogu je nastaviti voditi. Momčad je radna i može ostvarivati rezultate kad je kompletna i maksimalno spremna. Incident protiv Cibone nas je izbacio iz ritma jer smo tri utakmice igrali bez iskusnog vođe. Zadnja četiri poraza nisu realno stanje ove momčadi, oni vrijede više i nadam se da će to i pokazati."

Splićane do kraja sezone očekuju tri domaća susreta. U subotu 20. prosinca u 16 sati na Gripama gostuje Hemofarm, tri dana kasnije dolazi Zadar. U subotu 27. prosinca Split CO dočekuje boljeg iz susreta Šibenik - Kvarner u okviru četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!