Nogomet

"Moja renesansa pod Besekom"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 15.12.2008.
"Moja renesansa pod Besekom"
Foto: Davor Sajko

Danas je u Varteksovoj prostoriji za tiskovne konferencije svoju posljednju službenu izjavu dao Gordan Golik, igrač koji je s Krojačima dijelio dobro i zlo od 1997. godine, a od siječnja će nositi dres poljskog ekstraligaša Lecha.

Gordan Golik danas je izašao pred novinare, s kojima je tisuću puta pretresao utakmice, razgovarao o svojim igrama i razmjenjivao mišljenja o predstojećim protivnicima. Prve su njegove riječi bile one zahvale, a nakon što je zahvalio prisutnima posebno se osvrnuo na suradnju s trenerom Draženom Besekom: "Klubu moram zahvaliti što su me pustili premda mi ugovor traje do ljeta, no najviše sam zahvalan treneru Beseku, njegovim je dolaskom 2003. godine u stvari započela moja igračka renesansa. Pronašao mi je pravu poziciju, na kojoj sam mogao dati najviše", rekao je taj 23-godišnji vezni igrač.

U Varteksu je Golik od 1997. godine, bio je kapetan juniora i kadeta, a tri puta je stavio i seniorsku kapetansku traku. Premda je u Besekovom Varteksu sačinjavao važan kotačić momčadi koja je tek počela pokazivati svoje pravo lice, u Poljskoj ga tek očekuje dokazivanje: "Lech Poznan ima velike šanse prezimiti u Europi, još trebaju odigrati samo jednu utakmicu Kupa UEFA. Oduševljen sam profesionalnošću kluba, radi se o stvarno velikoj organizaciji. Moram se javiti 12. siječnja, idem malo ranije jer trebam riješiti neke administrativne stvari. Premda nisam još upoznao trenera Uprava mi je jasno dala do znanja da se od mene očekuju velike stvari. Spreman sam na to."

Ugovorom kojeg je sklopio, mladi Varaždinac je iznimno zadovoljan: "Financijski su uvjeti čak i bolji no što sam očekivao, a ugovor sam potpisao na četiri godine", rekao je Golik.

Sad već bivši trener Dražen Besek Goliku ipak želi da se u Poznanu ne zadrži dugo: "Gordanu želim dakako sreću i zdravlje, te da se što prije prilagodi surovom profesionalizmu koji je obilježje europskih nogometnih liga. Također mu želim da se ne zadrži dugo u Lechu, odnosno da svoju kvalitetu igre podigne za još jedan stupanj i pronađe angažman u kojem od klubova lige petice. Na taj bi način nogometom uistinu osigurao svoju egzistenciju, a to je nešto čemu svi težimo", iskren je bio Besek.

Momčad će bez Golika biti oslabljena, to je jasno: "Bit ćemo slabiji bez Gordana, a koliko slabiji to ovisi o igraču koji će ga naslijediti. On je iznimno specifičan igrač, pa ćemo vjerojatno morati mijenjati sustav igre, jer ćemo teško naći točno takvog nogometaša", rekao je varaždinski strateg.

Gordan će još jednom odjenuti Varteksov dres, u tradicionalnom prosinačkom susretu Starih protiv Mladih, koji je zakazan za 23. ovog mjeseca.

Za to vrijeme u kuloarima se šuška o mogućem odlasku Mujanovića, dok je Prahić već bio na probi u škotskom Celticu, no još ništa nije dogovoreno. Premda iz redova Uprave saznajemo kako daljnjih odlazaka neće biti, možda se ipak zalomi ponuda koju neće biti moguće odbiti. To ipak neće nužno značiti dovođenje igrača, jer zbog nezavidne financijske situacije, odnosno 12 milijuna kuna duga, Varteks nema novca za nadmetanje u kupovini igrača s daleko financijski snažnijim Dinamom, Hajdukom ili pak Slaven Belupom. Tako će i opet posegnuti u vlastiti fond – školu nogometa, koja je nepresušno vrelo mladih talenata.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!