Zimski sportovi

Ski Legends Hit Challenge - Olympic Edition

Sportnet • utorak, 16.12.2008.
Ski Legends Hit Challenge - Olympic Edition
Foto: Davor Sajko

U Olimpijskoj dvorani Zetra održana je konferencija za novinare povodom manifestacije Ski Legends Hit Challenge Olympic Edition. Prisutnima su se obratili glavni organizatori manifestacije, Nedžad Ajnadžić, direktor društva ZOI 84, Jure Košir, legendarni skijaš alpinac, Tilen Majnardi, predstavnik grupacije "Hit", koja predstavlja jednu od najvećih gaming & entertainment korporacija u Europi i Daniel Zimmermann iz agencije CM Sports...

Ove godine, skijaške legende se vraćaju u Sarajevo i na njegovu scenu Olimpijskih igara. Društvo ZOI 84 će u suradnji sa sportskom agencijom CM Sports i grupacijom "Hit", koja je razvila robnu marku Ski Legends Hit Challenge i u Sarajevu posjeduje gaming & entertainment centar Coloseum Club, organizirati dvodnevnu sportsko-zabavnu manifestaciju Ski Legends Hit Challenge. Ova manifestacija se u zadnje tri godine u suradnji sa najuspješnijim slovenskim alpskim skijašem Jurom Koširom, organizira u Kranjskoj Gori, u Sloveniji. Spektakl je zasnovan na kombinaciji sportskih i zabavnih aktivnosti, a istovremeno je prvorazredni međunarodni V.I.P događaj, kojeg posjećuju brojni legendarni sportaši, biznismeni, muzičke zvijezde, političari, javne osobe i mnogi drugi.

Ovogodišnje, četvrto po redu, olimpijsko izdanje, održat će se u Sarajevu, na skijalištu Bjelašnica u subotu, 20.12.2008. U petak, 19. 12.2009. održat će se tzv. VIP "Bijela večera", na kojoj će se putem izvlačenja brojeva formirati skijaške ekipe za 1. vožnju, u kojoj će prisustvovati skijaške legende, VIP i drugi gosti (cca. 100 natjecatelja), a u subotu 20.12.2008. održat će se glavni dio manifestacije, koja će se održavati od 12:00 do 22:00 sata u areni "Bjelašnica" na lokaciji cilja olimpijskog spusta iz 1984. godine. Sama lokacija manifestacije za gledatelje se otvara u 12 sati, kad je planirano i okupljanje legendi i ostalih gostiju, kada počinje i zabavno-muzički dio sa međunarodnim programom. Između 12 i 19 sati nastupit će Soulfingers, Edo Maajka, DJ Raymundo Rodrigues iz svjetski poznate londonske elektro-dance scene Ministry of Sound, Sarajevo Drum Orkestar i slovenski raper Trkaj, koji će iz Ljubljane u Sarajevo simbolično doći pješice. Između prve i druge vožnje veleslaloma legendi održat će se i atraktivni Red Bull show - sport show. Druga vožnja veleslaloma izravno će se prenositi na BHT-u u Bosni i Hercegovini i na Šport TV u Sloveniji, a TV signal bit će na raspolaganju i stanicama u drugim državama.

Za mnoge, sarajevske Olimpijske igre, bile su jedne od najboljih zimskih igara do sada, a Sarajevo je prije svega sportašima i posjetiteljima ostalo u sjećanju kao izuzetno gostoljubiv grad. Iz tog razloga, svoj su dolazak potvrdila velika imena svjetskog skijanja kao što su; Bill Johnson, pobjednik olimpijskog spusta u Sarajevu 84., Peter Müller, Kjetil Andre Aamodt, Lasse Kjus, Bojan Križaj, Anton Steiner, Bernhard Knauss, Grega Benedik, Paola Magoni, Jure Franko, Franz Klammer, Drago Grubelnik, Hans Enn, Didier Bouvet, Boris Strel, Perinne Pelen, Urška Hrovat, Tomaž Čizman, René Mlekuž, Hans Petter Burras, Mateja Svet, a pored svih doći će i dva najveća skijaška rivala devedestih godina prošlog stoljeća, Jure Košir i talijanska legenda Alberto Tomba la Bomba.

Očekuje se i dolazak nekolicine hrvatskih sportskih legendi. Predvodit će ih Miroslav Ćiro Blažević.

Kao dokaz vrijednosti sportaša koji dolaze na Bjelašnicu, potrebno je istaknuti da su svi ukupno osvojili 12 zlatnih olimpijskih medalja, 23 olimpijske medalje, 15 pobjeda na FIS Svjetskim prvenstvima, 33 pobjednička postolja na FIS Svjetskim prvenstvima, 197 podjeda u FIS Svjetskom kupu i 519 postolja u FIS Svjetskom kupu.

Unatoč trenutnom stanju, uz vrlo malo snijega i relativno visokim temperaturama za ovo doba godine, očekuje se da neće biti problema sa organizacijom događanja, budući da se od srijede očekuje zahlađenje sa snježnim padalinama, a temperature će omogućiti i izradu dovoljnih količina umjetnog snijega.

Vidimo se na Bjelašnici!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!