Tenis

Vazquezu vruća klupa Argentine

Maja Giljanović • srijeda, 17.12.2008.
Vazquezu vruća klupa Argentine

Alberta Mancinija, koji je podnio ostavku na poziciju izbornika Davis Cup reprezentacije Argentine nakon što je Gaučose na njihovom terenu u Mar del Plati iznenadila Španjolska oslabljena neigranjem Rafaela Nadala, zamijenio je Modesto Vazquez...

Mancini je zapravo još i prije finala naznačio da su maleni izgledi da će produljiti ugovor. U tih su šest mjeseci od objave njegovog najvjerojatnijeg odlaska za klupu Argentine lobirali među ostalima i Guillermo Vilas i osobito Martin Jaite.

Umjesto, međutim, planetarno popularnih - Vilas je četverostruki Grand Slam pobjednik (Australian Open 1978., 1979., Roland Garros 1977. i U.S. Open 1977.) te bivši drugi igrač svijeta, a Jaite nekadašnji četvrtfinalist Roland Garrosa i Top 10 igrač koji je trenersko ime stvorio u kutu Davida Nalbandiana - Teniski savez Argentine odlučio se za Modesta Vazqueza.

59-godišnjaku će asistirati Ricardo Rivera, a Savez je svoj odabir obrazložio: "Radi se o profesionalcima od glave do pete. Prekaljeni su iskustvom i ATT je uvjeren da će se svojim i ljudskim i trenerskim kvalitetama pokazati pravim rješenjem".

Čak 88% ispitanih čitatelja El Clarina ne slaže se s odlukom Saveza - tipovali su, naime, na Jaitea i pomoćnika mu Mariana Zabaletu - pobijedili su, međutim, "Tito" i Rivera i prvi će ispit imati od 6. do 8. ožujka u prvom kolu protiv Nizozemske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!