Košarka

"Mogu biti košarkaški Ante Miše"

Bernard Jurišić • srijeda, 17.12.2008.
"Mogu biti košarkaški Ante Miše"
Foto: Nikola Movrić

Teo Čizmić dobio je priliku postati prvi trener Splita CO. Kako to obično biva u trenerskom poslu - iznenadno. Slobodan Subotić otišao je praktično bez pozdrava s mjesta trenera Splita CO, a Čizmić bi mogao postati novi splitski "Ante Miše"...

U Splitu je ove jeseni postala "moda" odstupiti s trenerskog mjesta u situaciji kad imaš apsolutnu podršku. Nakon što je to u Hajduku napravio Goran Vučević, iznenadno je klupu Splita CO napustio Slobodan Subotić.

"Kralj je mrtav, živio kralj!", uskliknuli su navijači Hajduka nakon što su vidjeli koliko je "moćan" Ante Miše. Hoće li isto napraviti i navijači Splita CO kad je u pitanju Teo Čizmić - pokazat će vrijeme i utakmice.

"Sve nas je šokirao Subotićev odlazak, nismo ga očekivali. Vezali smo se uz njega i mi iz stručnog stožera i momčad, postali smo prava homogena ekipa s njim na čelu, stvorili odličnu atmosferu u svlačionici. Razgovarat ćemo s igračima, pokušati ih opustiti i objasniti im da se ovo događa i događat će se kroz njihovu karijeru, treneri odlaze i dolaze", prve su Čizmićeve riječi kao prvog trenera Splita CO.

Splićani su u seriji od četiri poraza, a u narednih tjedan dana na Gripe dolaze Hemofarm i Zadar, momčadi iz vrha ljestvice NLB lige. "Dobro je što nas čekaju dvije utakmice uskoro jer igrači neće imati vremena razmišljati previše i morat ćemo se svi koncentrirati na te utakmice."

Čizmić je naslijedio momčad koju je slagao Subotić, no za njega nema nikakvih nepoznanica. S mjesta pomoćnog trenera mogao je dobro upoznati mogućnosti i domete momčadi koju preuzima. S njim će u stožeru biti i dosadašnji suradnici Domagoj Kojundžić i Damir Tvrdić.

"Teško je reći koliko ova momčad vrijedi, to će pokazati parket. Nastavit ćemo raditi jednakim ritmom i metodama kao i dosad, neće biti nekih drastičnih promjena. Obrana i zajedništvo i dalje će biti naši glavni aduti. Trebamo ustaliti neke igrače, nekima dati veću minutažu i vidjeti ćemo kako će ispasti."

Čizmić ne može izbjeći paralelu sa svojim nogometnim pandanom Mišom. "Vjerujem da mogu biti košarkaški Ante Miše. Trenerski posao me zanima, tu se vidim i vjerujem da ću biti uspješan."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!