Nogomet

Pranjića lovi i Panathinaikos

Zoran Zdelar • srijeda, 17.12.2008.
Pranjića lovi i Panathinaikos
Foto: Kristijan Komarica

Društvu klubova koji u siječnju svoje redove žele ojačati hrvatskim reprezentativcem Danijelom Pranjićem pridružio se i grčki Panathinaikos...

Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić igra u posljednje vrijeme kao nikad u svojoj karijeri, no nažalost u sjajnoj formi ga je omela nedavna ozljeda. No, to ipak neće smanjiti veliki interes europskih klubova za njegov angažman. Pranjića nekolicina klubova već dulje vrijeme pokušava dovesti u svoje redove, no njegov Heerenveen bi iznova sve zainteresirane odbio iznimno visokom početnom cijenom.

Najnoviji interesent je grčki Panathinaikos za koji već nastupaju dvojica Hrvata – vratar Mario Galinović i napadač Ante Rukavina. Nema dvojbe kako bi ta činjenica mogla također jednim dijelom utjecati na eventualnu Pranjićevu odluku o selidbi u Atenu, no sve je još uvijek ipak daleko od realizacije.

Nizozemski medij Leeuwarder Courant otkriva da bi Panathinaikos bio spreman za Pranjića tijekom siječanjskog prijelaznog roka ponuditi otprilike sedam milijuna eura.

S obzirom da Pranjić još uvijek tijekom svoje karijere nije nastupao u Ligi prvaka, Panathinaikos bi mu mogla biti relativno zanimljiva opcija s obzirom da su uspjeli izboriti mjesto među 16 najboljih klubova u Europi. Za usporedbu, Heerenveen je u natjecanju po skupinama Kupa Uefe prošao iznimno loše – nakon tri odigrane utakmice nemaju nijedan osvojeni bod.

Čelnici kluba s Abe Lenstra stadiona su prema nekim izvorima ranije tražili otprilike deset milijuna eura za svoju hrvatsku zvijezdu, pa nam preostaje za vidjeti hoće li se uspjeti naći negdje na sredini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!