Zimski sportovi

Vonn u lovu na sve

Antonija Pavlić • četvrtak, 18.12.2008.
Vonn u lovu na sve
Foto: EPA

Prva ovogodišnja superkombinacija u ženskom dijelu Svjetskog kupa, kao i spust i superveleslalom, održat će se ovog vikenda počevši s petkom u švicarskom St. Moritzu. Naše skijašice neće voziti niti jednu od ovih disciplina, vikend će iskoristiti za pripremu tehničkih disciplina koje se nastavljaju sljedećeg tjedna u Semmeringu i Zagrebu...

Prva ovogodišnja superkombinacija u Svjetskom kupu pripadnica nježnijeg spola naći će svoje mjesto održavanja u Saint Moritzu, u jednom od najprepoznatljivijih i najposjećenijih skijališta u svijetu. Domaćin Olimpijskih igara 1928. i 1948. na stazi Corviglia ugostit će najbolje svjetske spustašice i superveleslalomašice, ali i superkombinatorke, koje će se u Švicarskoj okušati u super G-u i slalomu.

Najveća favoritkinja za pobjedu u, mora se reći, svim disciplinama predviđenima za ovaj tjedan je Lindsey Vonn, koja će ovoga puta imati jaku konkurenciju u liku Marije Riesch, Nicole Hosp, pa i Kathrin Zettel i Anje Paerson.

Vonn je u ovom skijalištu u superkombinaciji nastupila samo jednom i to 2003. kada je zauzela treću poziciju, prošle je godine bila također treća te šesta. Nicky Hosp prošle je godine u ovoj disciplini upisala osmo i četvrto mjesto, dok je Anja Paerson s prvim i trećim mjestom uvjerljivo osvojila Mali kristalni globus u ovoj disciplini.

Račune bi im mogla pomrsiti i Kathrin Zettel, čiji rezultati variraju od petnaestog do petog pa do trećeg mjesta. Iste favoritkinje trebale bi biti i u spustu i superveleslalomu, s dodatkom Andreje Fischbacher i Michaele Kirchgasser.

Start superkombinacije predviđen je za sutra u 10.45 sati, a prvu superveleslalomsku stazu postavit će Šveđanin U. Emilsson. Slalomsku vožnju postavit će Nijemac Schwaiger, a ona bi trebala startati u 13.45 sati. Prijenos natjecanja možete pratiti na stranim TV-postajama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!